Zeven x Weven

3 april t/m 10 juli 2022

De Katoendrukkerij, Amersfoort

Van 13 april tot en met 10 juli kun je mijn werk en het werk van 6 andere wevers bewonderen tijdens de expositie Zeven x Weven in De Katoendrukkerij in Amersfoort. Daaromheen is een heel programma met workshops en lezingen. Hieronder staan de activiteiten voor het kaartweven, zie voor een volledig overzicht de website van de Katoendrukkerij.

Expositie Zeven x weven

13 april t/m 10 juli 2022

“In deze groepsexpositie staat de verbeelding voorop. Ambachtelijk werken is voor hen het verbindend element, maar met ieder een eigen stijl en aanpak. Weven is een middel om uitdrukking te geven aan hun verhalen. Ze zijn gericht op verbeelden en conceptueel werken. “

De zeven handwevers zijn Theo Rooden, Marieke Kranenburg, Christiane Maurer, Babs van den Thillart, Veronica Pock, Mirjam Hagoort en Daisy van Groningen.

De expositie is te zien van 13 april t/m 10 juli 2022

Kaartweefworkshop: één patroondraad

Zondag 3 april 2022, 14.00-16.00

In deze workshop maak je een smalle band, waarbij je met één afstekende patroondraad tegen een achtergrond figuren maakt. De ketting met kaartjes staat al klaar. Je krijgt de ketting mee naar huis, inclusief een handleiding met patronen, zodat je thuis verder kunt gaan. Deze workshop is deel 1 van een serie van 3: de workshops zijn los te volgen, maar bieden ook een aanvulling op elkaar. Beginners en gevorderden zijn welkom!

Deelnamekosten € 45 euro per persoon plus € 10 materiaalkosten, max. 8 personen. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Kaartweefworkshop: 4 kleuren pebble

Zondag 24 april 2022, 14.00-16.00

Tijdens deze tweede workshop in een reeks van 3 workshops maak je een band in de zogenaamde “pebble techniek”, waarin je één patroontje maakt, maar telkens in verschillende kleuren. De ketting met kaartjes staat al klaar. Je krijgt de ketting mee naar huis, inclusief een handleiding met patronen, zodat je thuis verder kunt gaan. De workshops zijn los te volgen, maar bieden ook een aanvulling op elkaar. Beginners en gevorderden zijn welkom!

Deelnamekosten € 45 euro per persoon plus € 10 materiaalkosten, max. 8 personen. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Kaartweefworkshop: dubbelweven

Zondag 22 mei 2022, 13.30-16.30

In de laatste (en langere!) workshop van de serie van drie workshops leer je eerst zelf hoe je een ketting met kaartjes op moet zetten. Daarna ga je dubbelweven: deze techniek biedt eindeloos veel mogelijkheden om figuurtjes te weven. Je krijgt de ketting mee naar huis, inclusief een handleiding met patronen, zodat je thuis verder kunt gaan. De workshops zijn los te volgen, maar bieden ook een aanvulling op elkaar. Beginners en gevorderden zijn welkom!

Deelnamekosten € 59 euro per persoon plus € 10 materiaalkosten, max. 8 personen. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Lezing band- en kaartweven

Woensdag 1 juni 2022, 19.00-20.30

Deze avond geef ik een interactieve lezing over band- en kaartweven. Beide zijn eeuwenoude technieken om smalle, decoratieve banden mee te maken. Ik vertel over de historie van het band- en kaartweven en laat zien hoe de technieken wereldwijd verschillen, maar ook juist verrassend overeenkomen. Daarnaast neem ik natuurlijk vele voorbeelden mee en wordt de avond verder ingevuld naar aanleiding van de vragen vanuit het publiek.

Deelname incl. koffie/thee € 10 p.p.. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl.