8 november 2020: Weefontmoeting Weefnetwerk (VOL)

ONLINE WORKSHOP Kaartweven

Tijdens de Weefontmoeting van Weefnetwerk kun je op zondag 8 november een online cursus kaartweven doen. Bij deze workshop maak je niet een ’traditioneel’ kaartweefsel, maar ga je aan de slag met kaarten waarin de gaten in het midden van de randen van de kaart zitten. Je maakt patronen door de juiste kleur boven te draaien.

Hoe werkt een online workshop?

Bij inschrijving geef je aan welke twee kleuren je graag in je band zou willen zien; de andere twee kleuren zoek ik erbij. Je krijgt een volledig opgespannen ketting thuisgestuurd, samen met een paar patronen en een instructie hoe je de ketting strak kunt spannen. Per mail krijg je een link voor het team “Kaartweven” in MS Teams. In dit team staat voorbereidende informatie. Op zondag 8 november om 13.30 bel je in en start de “live” online workshop. Ik leg je uit hoe je de kaarten moet zetten, hoe je moet weven, en hoe je patronen tekent. Je gaat lekker aan de slag en kunt vragen stellen als je vastloopt.

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een constructie om een band op te spannen dmv lijmklemmen of figuurzaagklemmen (4 stuks). Dit kan backstrap, direct op tafel, op een plank of op een inkle loom.
  • Een tablet of laptop met een webcam
  • Goede zin

Voor wie is de workshop bedoeld?

Zoals hierboven al staat: voor iedereen met goede zin die het leuk vindt om eens met kaarten te weven. Ervaring is niet nodig.

Datum: zondag 8 november 2020
Tijden: 13.30 – 15.30 uur
Aantal deelnemers: max 15
Prijs: 25 euro (inclusief materiaal en verzendkosten)
Locatie: online

De workshop van zondag 8 november zit vol! In de workshop van vrijdag 6 november, waarin een andere techniek wordt behandeld, zijn nog wel enkele plaatsen vrij. Mocht je deze online cursus willen doen, stuur dan even een mail via het contactformulier, zodat ik – bij voldoende aanmeldingen – een volgende editie kan gaan plannen.