Keperweven met kaarten

Keper

Wil je historische banden weven? Of heb je de boeken van Claudia Wollny in huis, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Op vrijdag 16 april 2021 kun je een cursus Keperweven met Kaarten volgen. In deze workshop leg ik het keperweven uit met de opzet zoals Claudia Wollny in haar boeken “Der Lilienhain” hanteert.

Hoe werkt een online workshop?

Bij inschrijving geef je aan welke twee kleuren je graag in je band wilt hebben. Je krijgt een volledig opgespannen ketting thuisgestuurd. Per mail krijg je een link voor een Zoom-bijeenkomst voor het tijdstip van de workshop. Op het moment dat de workshop start, log je in en start de “live” online workshop.

Daarnaast krijg je een maand toegang tot de digitale “Band- en kaartweefacademie” op de leeromgeving Pluvo. Hierin vind je als voorbereiding een herhaling van de basisworkshop kaartweven en een pdf van de oefenpatronen. Na de workshop komt ook de hele uitleg van het keperweven online, zodat je dit in de weken na de workshop rustig na kunt kijken.

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een constructie om een band op te spannen dmv lijmklemmen of figuurzaagklemmen (4 stuks). Dit kan backstrap, direct op tafel, op een plank of op een inkle loom.
  • Een tablet of laptop met een webcam

Datum: vrijdag 16 april 2021 van 10.30-12.30 uur
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6 per groep
Uiterste aanmelddatum: vrijdag 9 april 2021
Benodigde voorkennis: basis kaartweven
Prijs: 30 euro (inclusief materiaal en verzendkosten* en toegang tot de leeromgeving)
Locatie: Online

* voor verzending naar België komt er 8 euro verzendkosten bij