Online workshop IJslands dubbelweven

Kaartweven – IJslands dubbel

Op zondagmiddag 20 februari kun je een online workshop IJslands Dubbelweven volgen. In het bandweven is het dubbelweefsel een veelvoorkomende techniek, maar deze techniek is vrij arbeidsintensief. Een dubbelweefsel kan echter eenvoudig gemaakt worden met kaarten. De structuur is uiteindelijk hetzelfde als met bandweven, alleen de manier waarop de band gemaakt wordt is anders. In deze workshop maak je kennis met het IJslands dubbelweven. Deze techniek dankt zijn naam aan het feit dat in IJsland al sinds de middeleeuwen banden op deze manier gemaakt worden. Maar de techniek wordt ook gevonden in het Midden­oosten, bij de nomadenstammen in Iran. Deze banden zijn vaak gebruikt als tent- en kamelenbanden. 

Hoe werkt een online workshop?

Bij inschrijving geef je aan met welke kleur je graag wilt werken; ik zoek hier een passende tweede kleur bij. Je krijgt een volledig opgespannen ketting thuisgestuurd. Per mail krijg je een link voor een Zoom-bijeenkomst voor het tijdstip van de workshop. Op het moment dat de workshop start, log je in en start de “live” online workshop. Ik leg je uit hoe je de kaarten moet zetten en hoe je patronen naweeft en hoe je zelf patronen kunt tekenen. Je gaat lekker aan de slag en kunt vragen stellen als je vastloopt.

WAT KRIJG JE TOEGESTUURD (PER POST OF E-MAIL) ?

  • Een volledig opgespannen ketting met daarin 27 kaartjes
  • Inslagdraad en aanslaghoutje
  • Stokjes om je ketting mee op te spannen
  • Instructie hoe je je ketting kunt opspannen
  • Tutorial en patronen

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een constructie om een band op te spannen dmv lijmklemmen of figuurzaagklemmen (4 stuks). Dit kan backstrap, direct op tafel, op een plank of op een inkle loom.
  • Een tablet of laptop met een webcam

Datum: zondag 20 februari 2022 van 14.00 – 16.00 uur of
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 8 per groep
Prijs: 30 euro (inclusief materiaal, handleiding en verzendkosten*)
Voorkennis: ervaring met bandweven, (ervaring met kaartweven hoeft niet)
Locatie: Online

* voor verzending naar België komt er 8 euro verzendkosten bij