Basiscursus Kaartweven (online)

Maak kennis met Kaartweven (ONLINE)

Ook in het voorjaar 2021 kun je weer meedoen met de basisworkshop Kaartweven. Met deze techniek maak je smalle banden door middel van vierkante kaartjes met gaten in elk van de hoeken. Door de kaartjes te draaien, komen de verschillende kleuren draden boven en kun je eindeloos veel patronen maken. 

In deze workshop leer je hoe je de kaarten neer moet zetten vanaf een patroon (S- en Z-richting) en leer je patroon lezen. Aan het einde van de workshop ga je je eigen patronen tekenen.

Hoe werkt een online workshop?

Bij inschrijving geef je aan welke twee kleuren je graag in je band wilt hebben. Je krijgt een volledig opgespannen ketting thuisgestuurd. Per mail krijg je een link voor een Zoom-bijeenkomst voor het tijdstip van de workshop. Op het moment dat de workshop start, log je in en start de “live” online workshop. Ik leg je uit hoe je de kaarten moet zetten en hoe je patronen naweeft en hoe je zelf patronen kunt tekenen. Je gaat lekker aan de slag en kunt vragen stellen als je vastloopt.

WAT KRIJG JE TOEGESTUURD (PER POST OF E-MAIL) ?

  • Een volledig opgespannen ketting met daarin 20 kaartjes
  • Inslagdraad en aanslaghoutje
  • Stokjes om je ketting mee op te spannen
  • Instructie hoe je je ketting kunt opspannen
  • Tutorial en patronen

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een constructie om een band op te spannen dmv lijmklemmen of figuurzaagklemmen (4 stuks). Dit kan backstrap, direct op tafel, op een plank of op een inkle loom.
  • Een tablet of laptop met een webcam

Data: zondag 11 april 2021, 14.00-16.00
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6
Uiterste aanmelddatum: maandag 5 april 2021
Prijs: 30 euro (inclusief materiaal, handleiding en verzendkosten*)
Locatie: Online

* voor verzending naar België komt er 8 euro verzendkosten bij