Basiscursus Kaartweven (eigen tempo)

De basiscursus Kaartweven staat nu ook online! Met kaartweven maak je smalle banden door middel van vierkante kaartjes met gaten in elk van de hoeken. Door de kaartjes te draaien, komen de verschillende kleuren draden boven en kun je eindeloos veel patronen maken. 

In de online cursus leer je hoe je de kaarten neer moet zetten vanaf een patroon (S- en Z-richting) en leer je patroon lezen. Aan het einde van de cursus ga je je eigen patronen tekenen.

Hoe werkt een online workshop?

Bij inschrijving geef je aan welke twee kleuren je graag in je band wilt hebben. Je krijgt een volledig opgespannen ketting thuisgestuurd. Ook krijg je een inlog voor de Band- en Kaartweefacademie, een online leeromgeving. Hierop staan teksten, foto’s en filmpjes waarmee je het kaartweven kunt leren. Je hebt hiervoor een maand de tijd; tijdens deze maand kun je in de chat al je vragen kwijt. Na afloop krijg je een pdf met de geschreven uitleg.

WAT KRIJG JE TOEGESTUURD?

  • Een volledig opgespannen ketting met daarin 20 kaartjes
  • Inslagdraad en aanslaghoutje
  • Stokjes om je ketting mee op te spannen
  • Instructie hoe je je ketting kunt opspannen

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een constructie om een band op te spannen dmv lijmklemmen of figuurzaagklemmen (4 stuks). Dit kan backstrap, direct op tafel, op een plank of op een inkle loom. Een uitleg hierover staat in de online leeromgeving.

Kosten

25 euro per persoon* voor een maand toegang tot de leeromgeving en inclusief materiaal en verzendkosten.

* voor verzending naar België komt er 7 euro verzendkosten bij