Agenda

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten: exposities, workshops op locatie, online (want ook die houden we erin!) en andere evenementen.

Exposities

13 april t/m 10 juli 2022
Zeven x Weven

Katoendrukkerij, Amersfoort

Workshops

zaterdag 11 juni 2022, 13.00-15.00
Kaartweven met 4 kleuren
MFC Dalzicht, Oldemarkt


Tijdens het Textielfestival Weerribben kun je op zaterdag 11 juni een workshop “Kaartweven met 4 kleuren” doen. Bij deze workshop maak je niet een ‘traditioneel’ kaartweefsel, maar ga je aan de slag met kaarten waarin de gaten in het midden van de randen van de kaart zitten. Je maakt patronen door de juiste kleur boven te draaien.

zaterdag 18 juni 2022, 12.00-16.00
Beginnerscursus Bandweven
Creahuys 41, Hazerswoude


In deze beginnersworkshop bandweven leer je de basisprincipes van het weven op een inkle loom: wat is een Inkle loom, hoe moet je opspannen, hoe weef je een band en hoe maak je een patroontje erin?

14-20 augustus 2022
Braids 2022, Workshop Crossed Warp on the inkle loom
Svendborg, Denemarken

ONline cursussen, in eigen tempo

Bandweven: 3 kleuren pickup (doorlopend)
In de digitale Band- en Kaartweefacademie kun je de cursus Bandweven: 3 kleuren pick-up volgen. Thuis, in je eigen tempo maar met ondersteuning van teksten, foto’s en filmpjes. En natuurlijk kun je ook chatten met mij en met je medecursisten. Je krijgt 30 dagen toegang tot het online materiaal, daarna krijg je een samenvatting in een pdf.

Beginnerscursus Kaartweven
Voor deze online cursus krijg je je allereerste band thuisgestuurd. Vervolgens heb je een maand de tijd om in eigen tempo je de basis van het kaartweven eigen te maken met filmpjes, teksten, foto’s en natuurlijk ondersteuning per chat. > Meer informatie

Vervolgcursus Kaartweven
In de digitale Band- en Kaartweefacademie kun je de vervolgcursus Kaartweven ook in eigen tempo volgen. Je begint met een uurtje opspanles via Zoom, waarna je je vier technieken eigen kan maken met ondersteuning van teksten, foto’s en filmpjes. In de chatomgeving kun je al je vragen kwijt.

Eerdere exposities

  • oktober – december 2021, Nederlandse Banden van de Andeskring, Kantmuseum Horst
  • september 2021, Weefnetwerk, Steenfabriek Gilze