Winter-Banden-Wissel 2023

De Winter-Banden-Wissel 2023
Om de saaie wintermaanden wat meer kleur te geven, kun je in de maanden februari / maart meedoen met de Winter-Banden-Wissel. 

Voor wie?
Of je nu beginnend of gevorderd bent, of je bandweeft of kaartweeft (of allebei): iedereen kan meedoen! Nou ja, bijna iedereen. Je moet wel Nederlands spreken en in Nederland of België wonen in verband met de verzendkosten. 

Hoe werkt het?
Het principe is eigenlijk heel simpel: een bandenruil. Je weeft een band voor iemand en je krijgt er eentje terug.

Je geeft je uiterlijk 31 januari op via onderstaand inschrijfformulier. In de eerste week van februari krijg jij de naam en adresgegevens van degene voor wie je een band maakt. Voor 21 maart (het einde van de meteorologische winter) stuur jij je band naar diegene op. Van wie jij een band krijgt, blijft een verrassing! 

Wat moet je weven?
Het gaat dus om een band. Je mag helemaal zelf kiezen welke techniek je gebruikt, dus je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Op een inkleloom, backstrap, op getouw, met of zonder kaarten: het maakt allemaal niet uit. Je weeft minstens 15 cm, maar langer mag natuurlijk ook. Je werkt je band af en stuurt ‘m op. 

Qua kleur mag je net niet helemaal zelf weten wat je doet: de kleur van dit jaar is petrol, ook wel teal of groenblauw genoemd. Deze kleur moet in je band terugkomen, al is het maar één draadje. Je mag wel alle gradiënten gebruiken.

Wat moet je opsturen?
Natuurlijk je band. Maar daarnaast is het leuk als je hier ook wat informatie bij stuurt, zoals het patroon, het gebruikte materiaal, de kleuren, de techniek… en alles wat je verder maar wilt. 

Wat wordt er van je verwacht bij inschrijving?
Dat je echt meedoet, meer niet. Want het is wel de bedoeling dat iedereen die inschrijft ook een band terugkrijgt. Vandaar ook de deadline van 21 maart, dan zit niemand eindeloos te wachten. Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor het niet lukt om op tijd de band te versturen. Laat dit dan even weten, zodat ik naar een andere oplossing kan zoeken.

O ja, de verzendkosten voor de band betaal je ook zelf. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je alleen binnen je eigen land wil verzenden of ook naar het buurland.

Kun je zien wat er allemaal wordt gemaakt?
Ja, hoe meer lol we met z’n allen hebben, hoe beter. Daarom zou het leuk zijn als je een foto post van de band die je ontvangt op de besloten Facebookgroep “Winter-banden-wissel“. Ook foto’s van het weefproces van je eigen band mogen hier natuurlijk geplaatst worden.

Heb je geen Facebook? Geen probleem. Instagram mag ook altijd, gebruik dan de tag #winterbandenwissel2023. En je kunt ook altijd een foto naar mij sturen per mail en dan zorg ik dat ie ergens zichtbaar wordt. Op mijn website zal ik ook een selectie van banden zetten.

Dus …. 
Doe mee! Omdat ik geen flauw idee heb wat ik me op mijn hals haal, is het aantal deelnemers dit jaar beperkt tot 100. Schrijf je daarom snel in!

Nog even de data op een rijtje
31 januari:       deadline voor inschrijving
7 februari:       je krijgt de gegevens door voor wie je een band moet weven
21 maart:         uiterlijke datum waarop je de band naar de ander stuurt

inschrijving 2023 gesloten

De inschrijving voor de Winter-banden-wissel 2023 is inmiddels gesloten. Met 48 deelnemers zijn we van start gegaan. Een verslag volgt natuurlijk!