Over Marieke

Op Sinterklaasavond 2014 kreeg ik mijn eerste inkle loom “gewoon om het bandweven eens uit te proberen”. Tja, wat zullen we zeggen; het is volledig uit de hand gelopen… Na het bandweven op de inkle loom ontdekte ik het kaartweven en vervolgens het backstrap weven. Inmiddels doe ik alles door elkaar en heb ik sinds maart 2020 een eigen weefatelier in onze eigen achtertuin om zelf lekker te kunnen werken, maar ook om workshops te geven en weefbijeenkomsten te organiseren.

Zelf heb ik het band- en kaartweven geleerd door mooie websites en facebookgroepen, diverse workshops en Meet & Greets en de Zomervlechtschool. Hoewel je heel veel kunt leren van de websites van Annie MacHale en Laverne Waddingtong gaat er niets boven de live lessen van Marijke van Epen, Teatske Stouten, Willy Kroon, Annelies Tijman, Ineke Dilman, Mirjam Floor… En natuurlijk alle tips & tricks van iedereen met wie ik door de lessen, workshops en Facebook in contact sta. 

Mijn uitdaging in het weven is het ontdekken van de verschillende technieken en hoe je deze eventueel kunt combineren. Daarnaast is mijn missie om alle kennis die er is te bewaren en verder te verspreiden door dit blog, filmpjes, tutorials en workshops bij mij thuis of elders in het land. 

Dit blog is daarnaast bedoeld als inspiratie en herkenningsbron van lotgenoten (“nou heb ik mijn band weer in de soep gedraaid!”). Leren weven is niet eenvoudig en gaat met vallen en opstaan, maar vaak zie je alleen prachtige resultaten; niet het proces wat eraan vooraf gegaan. Op dit blog vind je daarom niet alleen mooie banden, maar kun je ook lezen hoe ik aan het hannesen ben geweest. 

En heb je een weefvraag? Neem dan gerust contact op of laat een reactie achter in het gastenboek. Maar kijk vooral ook op de Nederlandse Facebookgroepen ‘Kaartweven’ en ‘Bandweven’. Daar zijn heel veel enthousiaste leden die je met raad en d(r)aad willen bijstaan en is er een  pagina met links naar allerlei websites. 

Veel lees- en weefplezier!