Over dit blog

Op Sinterklaasavond 2014 kreeg ik mijn eerste inkle loom “gewoon om het bandweven eens uit te proberen”. Tja, wat zullen we zeggen; het is volledig uit de hand gelopen… Na het bandweven op de inkle loom ontdekte ik het kaartweven en vervolgens het backstrap weven. Inmiddels doe ik alles door elkaar en is mijn ‘wagenpark’ uitgebreid tot 5 Inkle looms, een Friemeltje, een Sample It hevelriet getouw, twee planken en een knullige band en touwtje aan de kersenboom voor het backstrap weven.

wagenpark

Inmiddels is de tijd gekomen om mijn kennis en ervaringen te delen. Op dit blog zal ik ingaan op technieken, maar ik neem jullie vooral mee in mijn reis door bandweefland. Want er is niet heel veel over bandweven te vinden, maar wat er te vinden is, is meer dan de moeite waard. Ik heb het bandweven geleerd door mooie websites en facebookgroepen, diverse workshops en Meet & Greets en de Zomervlechtschool.

Dit blog is daarnaast bedoeld als inspiratie en herkenningsbron van lotgenoten (“nou heb ik mijn band weer in de soep gedraaid!”), maar niet als helpdesk. Op de Nederlandse Facebookgroepen ‘Kaartweven’ en ‘Bandweven; Dutch Inkle weavers’ zijn heel veel enthousiaste leden die je met raad en d(r)aad willen bijstaan en is er een  pagina met links naar allerlei websites. Niet compleet, maar wel de pagina’s die ik veel gebruik.

Veel lees- en weefplezier!