WAL week 4: de kerstster

Download hier direct de pdf van week 4

De laatste week van de WAL alweer! Met dit keer het vouwen van een kerstster van verschillende korte bandjes. Voor sommigen al geen verrassing meer, want de deelnemers aan de WALk-in hebben vorige week al een hand-out gekregen met alle versieringen erin. Maar wie echt Instagram tot op de letter heeft gevolgd, had het ook al kunnen zien.

Ik heb ze al wel eens eerder genoemd: Zus & Lus. Twee creatieve zussen, Fenny en Ria, die echt van alle markten thuis zijn, maar vooral heel goed zijn met weven en papier. En laten we ook niet vergeten: fotografie. Een Instagram account (zus_en_lus) om van te smullen met heel inspirerende werkstukken. Dat de inspiratie wederzijds is, bleek twee weken terug met de volgende post van, in dit geval, Ria:

On Pinterest this star came along, made of strips of fabric. I had to try it from the remaining pieces of strap from my Christmas trees. Totally inspired by the #kerstwal2023 by @dutchinkleweaver

En daar stond…. de kerstster van week 4! Want ook ik kijk op Pinterest en verzin echt niet alles zelf. En ook ik had deze ster van repen stof gezien en heb ‘m met bandjes gemaakt.

Vond ik het nou erg dat week 4 al verklapt was? Daar heb ik even over nagedacht, maar mijn reactie was compleet tegengesteld. Nee, helemaal niet! Ik voelde me eigenlijk heel vereerd dat de Kerst-WAL aanzet tot zoveel creativiteit. En niet alleen van Zus & Lus, maar van zoveel verschrikkelijk veel deelnemers, zoals wel blijkt uit de verzamelde foto’s. Dus ik ben weer erg benieuwd wat jullie gaan maken van week 4!