WAL week 3: de slingerkerstboom

Download hier de pdf van week 3

Week 3 is weer een week van de kerstboom! Maar heel anders dan in week 1, want nu maak je juist de takken van je band. Je slingert de band wat heen en weer, maakt een stam van kralen of viltbolletjes (of iets anders) en klaar is de kerstboom!

Nu klinkt dat heel eenvoudig, maar als echte beta vond ik het nog niet zo heel makkelijk. Want die boom moet wel in model…. en dat kon toch zeker niet op de bonnefooi. Dus de takken van mijn eerste boompje waren zorgvuldig afgemeten: elke “tak” werd precies 1 cm korter dan de vorige. Een enorm gepriegel met al die bochtjes, want reken maar dat het opnieuw ging als ik na het vouwen niet op die centimeter uitkwam.

Toen moest de tutorial er komen en zoals dat altijd gaat met het maken van tutorials: de eerste fotoserie moet uiteindelijk altijd over. In dit geval heb ik vier bomen nodig gehad voor de goede foto’s. Dan houd je wel op met takken nameten, want dat duurde allemaal veel te lang. En zie je het verschil? Nee dus, wat vrijer uit de hand kan best.

De moraal van dit verhaal: slinger er lekker op los en het resultaat is altijd leuk.

Oh ja… voor de kenners. In de pdf staat vrolijk “je kunt de takken eventueel nog verstevigen”, maar eigenlijk weet ik niet goed hoe. Ooit deed ik een suikerwaterexperiment, maar dat werd enkele reis kliko. De inslag met koperdraad werkte perfect, maar dat wordt dan weer weven. En gewoon los laten hangen en korte takken gaat prima. Maar als iemand de ultieme verstevingstip weet: kom maar door!