WAL week 2: Kerstkrans

Download hier de pdf voor week 2

Bijna had ik week 2 “Goudhaartje en de drie beren” genoemd. Want dat is waar deze week me aan doet denken. Het kerstkransje van kindje beer, het kerstkransje van moeder beer en het kerstkransje van vader beer. Telkens een beetje groter.

Want dat is het leuke van deze week: de kerstkransen kun je in allerlei formaten maken! Het kransje wat ik eergisteren nog gemaakt hebt, was zo groot als een 2 euro munt (geel, rechts op de foto). Het bandje hiervoor was 4 mm breed van Venne 34/2 katoen. Maar de eerste krans die ik ooit maakte is zo groot als een flink ontbijtbord met een band van 4.5 cm breed. Achteraf heb ik behoorlijke mazzel gehad dat de band toen lang genoeg was, want daar heb ik toen nog helemaal niet op gelet. Het blijkt een eenvoudige rekensom te zijn: je hebt een band nodig waarvan de lengte ongeveer 45 keer de breedte is.

Ik heb inmiddels weet ik niet hoe veel kransjes gemaakt. Drie jaar geleden heb ik voor alle familie en vrienden kerstkaarten gemaakt met ieder 2 kransjes. Elke avond een bandje van 170 cm, goed voor 4 kransjes. Enorm leuk geworden, maar wel iedereen gewaarschuwd dat het een eenmalige actie was. Toch maakte ik het jaar erna ook nog een paar kaarten. Vorig jaar heb ik de beginnersgroepen in december kerstkransjes leren vouwen, zelfs in foute kersttrui. En ook dit jaar heb ik weer een plan met de kransjes, maar dat is nog werk in uitvoering.

De kerstkrans is een idee van Jennifer Williams, van de website inkledpink. Toen ik haar mailde met de vraag of ik haar kerstkrans in het Nederlands mocht publiceren, reageerde zij onmiddellijk heel enthousiast. Zij heeft niet alleen kransjes gevouwen, maar deze kransjes ook nog versierd met kraaltjes. Gezien alle creatieve kerstbomen die langs zijn gekomen, ben ik heel benieuwd wat jullie er deze week weer van gaan maken!

En als je post op Instagram, tag dan niet alleen #kerstwal2023, maar tag ook even @inkledpink.