Het doel van de WAL

Het doel van deze WAL was in eerste instantie om te laten zien wat je met geweven banden kunt doen. En ik weet dat niet iedereen van Kerst houdt, maar juist de kleine kerstknutsels vind ik ontzettend leuk om te doen. Niet moeilijk, wel leuk. Voor je eigen huis, maar ook om cadeau te geven aan anderen: ik heb niet anders dan enthousiaste reacties gekregen uit mijn omgeving: je geeft iets heel persoonlijks, handgemaakts. Als hanger voor in de kerstboom, als onderzetter, als losse decoratie of als kerstkaart. 

Met de samenwerking met STIDOC en Weefnetwerk kwam er een ander doel bij: niet alleen de bestaande groep van wevers te betrekken, maar ook proberen om nieuwelingen te enthousiasmeren voor het weven. Dus dat houdt in bandweven, maar ik heb daar nog een subdoel aan vastgehangen: wevers verleiden om ‘dat moeilijke’ kaartweven toch ook eens te proberen. 

Dus naast de wekelijkse inspiratie voor kerstversiering, die vanaf 1 december wordt gepubliceerd, vind je ook op deze site:

Beginnen met bandweven, met drie filmpjes:

Beginnen met kaartweven, ook met drie filmpjes:

Het bandweven kan ook op een bandweefkam of schachtengetouw gedaan worden. Hiervoor geef ik wel aan hoe je het patroon moet opzetten, maar ga ik niet verder in op hoe te weven, aangezien de meesten die op een bandweefkam of schachtengetouw weven al meer ervaring hebben (en ik ook niet alles tegelijk kan filmen 😉 )

Voor het kaartweven behandel ik het lezen van een opzetschema en een patroon, maar ga ik niet diep in op de theorie en achterliggende principes. Degenen die er meer over willen weten, kunnen zich altijd inschrijven voor een (online) workshop, waarin ik hier wel dieper op inga. Maar het doel voor nu is om mensen hun eerste kaartweefband te laten maken.