Kerst Weave Along 2023

Wat doe je nou met al die bandjes?? Dat is een veel gestelde vraag aan de band- en kaartwevers. En dit jaar is er een helder antwoord: leuke kerstversiering maken! Tussen 24 november en 22 december krijg je elke week een idee aangereikt om je huis in kerststemming te brengen met…  geweven banden!

Kortom … een Kerst Weave Along!

Een Weave Along is een periode waarin je elke week, twee weken of maand samen met anderen allemaal aan hetzelfde project werkt. Maar iedereen geeft er ook weer een eigen invulling aan. De resultaten worden vaak gedeeld via social media en het is ontzettend leuk om alle variaties van hetzelfde patroon te zien. 

Het thema van deze WAL is Kerst en is bedoeld voor iedereen die zin heeft om mee te doen. Het maakt niet uit of je wilt beginnen met weven of al gevorderde bent. Op 24 november komt de voorbereiding voor de WAL online: de patronen voor de banden (voor bandweven en kaartweven) en filmpjes om te leren weven. Daarna krijg je elke week de instructies voor het maken van een kerstversiering met je geweven banden. Het laatste deel van de WAL komt op 22 december online, dus je bent voor de kerstdagen klaar. 

Alle informatie komt op deze website, maar ook op een Facebookgroep en een STIDOC Community. En wil je de updates liever per mail? Meld je dan aan voor de Kerst-WAL-mailinglijst.

Feestelijke bijeenkomst: de WALk-in!

Op vrijdagmiddag 15 december vindt een WALk-in plaats in Baarn. Hier kun je zelf of samen werken aan de kerstversieringen, vragen stellen, ervaringen uitwisselen en natuurlijk van elkaars creaties genieten. De WALk-in is ook de afsluiting van de WAL “Weven met kleurrijke scheringen” van Dana Poole. Kortom: een middag waarin het weven centraal staat!

Meer informatie over de WALk-in en inschrijfformulier

Hoe schrijf ik me in en wat kost het?

Dat is nou het leuke van de WAL: je hoeft je niet in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij je meedoet met de workshops of naar de WALk-in komt. Als je mee wilt doen aan de groepen, dan moet je wel een account hebben bij STIDOC of Facebook en aanmelden bij de community / groep. 

Nog even het complete schema!

De Kerst-WAL 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door STIDOC en Weefnetwerk