Een nieuw jaar, een nieuwe balans

Afgelopen zomer schreef ik een blog over mijn stap om voor twee dagen in de week van het weven ook echt mijn werk te maken. Over hoe mijn liefde voor weven in combinatie met een werkgerelateerde burn-out tot dit besluit geleid heeft. Inmiddels ben ik bijna een half jaar verder en staat 2024 voor de deur. En er is natuurlijk geen mooiere datum dan 1 januari om een paar veranderingen door te voeren 😃

En die veranderingen moeten er ook echt komen, want ik ben nog flink zoekende naar een nieuwe balans. Tot de zomer deed ik mijn werk als projectmanager NETWORKS voorzichtig vanuit huis, maar vanaf oktober ben ik liefdevol geadopteerd door de wiskunde-afdeling van de TU Eindhoven en heb ik daar een werkplek. Wat ik altijd stiekem wel wist, is nu bewezen: ook dit werk en de collega’s zijn voor mij heel erg belangrijk. Dus daar moet ook echt ruimte voor zijn en dat gaat gewoon niet samen met hoe ik mijn weefwerk heb ingericht in tijden van corona en burn-out waarin ik alleen maar thuis was. 

En dat leidt tot een paradoxale conclusie: waar weven mijn houvast is geweest in de lastigste tijd van mijn burn-out en waar ik net besloten heb om 2 dagen professioneel te gaan weven, ga ik juist het weven weer wat loslaten om een nieuwe balans te creëren.

Dus … met pijn in het hart neem ik vanaf januari afscheid van de Daily Weaving Practice op Instagram. Niet omdat ik het na 3 jaar zat ben, zoals mijn naasten vermoeden, maar eigenlijk omdat het steeds beter met me gaat. De buitenwereld gaat weer meetellen en tegelijkertijd blijf ik meer behoefte houden aan rust dan eerder. Een dagelijkse verplichting van een Daily past daar niet in. 

Maar de Daily helemaal afschaffen gaat natuurlijk ook niet, want daarvoor heeft het me veel te veel opgeleverd aan waardevolle contacten binnen en buiten Nederland. En de Dailies zijn op hun top: ik heb nog nooit zoveel volgers gehad als het afgelopen half jaar en eerlijk is eerlijk; ook dat is gewoon leuk. Zeker als je reacties krijgt dat je account zo inspirerend is voor anderen. Andersom merk ik dat ook: ik kijk ook graag op Insta naar wat er allemaal gemaakt wordt, dus ik weet wat het kan betekenen voor iemand om goede accounts te volgen.

Stoppen is dus geen optie, maar er komt een ander model. Vanaf 1 januari wordt het de “Weaving Updates 2024”. Met regelmatige posts maar op willekeurige momenten in de week, want dat ik blijf weven staat buiten kijf. En wie weet ….  wordt dat soms toch wel weer dagelijks 😉

Voor iedereen een goed en creatief 2024 met veel inspiratie!

2 reacties

  1. Wat fijn dat het beter met jou gaat. En wat een mooie uitdaging om weer de buitenwereld in te gaan, nieuwe contacten te maken en wat nieuws in de werkzaamheden. Eens een wever, altijd een wever. De groep zal jou missen in het dagelijkse contact maar zoals je zelf al zegt, je stopt niet helemaal. We zullen je blijven volgen. Ik wens je heel veel succes met alle nieuwe dingen die je gaat ondernemen maar vooral heel veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *