Kerst-WAL 2023: we gaan van start!

Al eerder schreef ik over het ontstaan van het idee voor een Kerst-WAL 2023 en hoe dat werd opgepikt door STIDOC en Weefnetwerk. Over hoe ik eerst nadacht over een WAL die mij toch niet heel veel tijd zou kosten, omdat ik het materiaal al grotendeels had gemaakt. Over hoe een doelstelling “simpel kerstversiering maken” er een tweede doelstelling bij kreeg “zo veel mogelijk mensen proberen te enthousiasmeren voor weven”.

Maar ik wilde wel! Meer mensen bereiken, samenwerking in een team met Nienke, Jacqueline en Dana. Maar ook om mezelf nu eens een deadline te geven voor alles wat ik al heel lang uitstelde: een nog duidelijker beginnersfilmpje voor bandweven. Eindelijk eens een nieuw filmpje voor de “weversknoop”, die eigenlijk geen weversknoop is. En vooral ook eens gedwongen zijn om dat filmpje over het haspelen van een ketting voor kaartweven te maken, waar ik al vier jaar tegenaan hik. 

Ik heb het geweten…. Dagen, avonden, weekenden heb ik teksten geschreven, gefilmd, gefilmd, gefilmd, alles zitten monteren. Opnieuw gefilmd, want bij de montage bleek dat ik te blote armen had, had ik precies mijn handen voor het deel dat ik demonstreerde, zat er nog viltstift op mijn vingers, knalde ik de schaar te hard op tafel, struikelde ik over mijn tekst… Maar ik ben zelf zo blij met dit resultaat en met het feit dat alles er nu staat zoals ik wilde. Waarin 5 jaar cursuservaring in is verwerkt (“maakt het uit welke kleur de hevels hebben?”), waarin opmerkingen op eerdere filmpjes zijn meegenomen (“it is a great video, but it would be even better if you could see the pattern”). Die stok achter de deur was voor mij echt nodig. 

En nu is het dan zover: de start! Bijna 300 mensen hebben laten weten mee te doen door aanmelding voor de Facebookgroep, de STIDOC community of de aparte WAL Nieuwsbrief. Wat een enorm aantal! Ontzettend leuk dat er zo enthousiast wordt gereageerd en tegelijkertijd maakt het me ook een beetje nerveus: zo veel…. Maar ik heb er vooral heel veel zin in: laat de WAL maar starten!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *