Eindelijk, DE tas

Vorig jaar ontmoette ik Paulien Hopmans van Studio Hop op het Textiel Plus Festival. En dat leidde tot een samenwerking, waarbij ik banden weef die cursisten van Paulien mogen gebruiken voor hun leren tas. Inmiddels heb ik al de mooiste creaties voorbij zien komen, maar …. ik had zelf nog helemaal geen tas!

Dat vond ik al niet kunnen, maar het werd nog erger toen ik tijdens de Open Atelierroute Baarn trots vertelde over deze leuke samenwerking. “O, wat interessant!! Heb je een voorbeeld?” Uh, nee…. En dat een keer of 20 in twee dagen tijd. Daar moest dus iets aan veranderen.

Gelukkig had Paulien een gaatje op 18 oktober, precies in mijn herftsvakantie. Deel 1 was geregeld. Nu nog een mooie band, want Paulien heeft wel een verzameling van mijn banden staan, maar deze moest helemaal naar mijn zin worden. Een arbeidsintensieve kaartweefband werd het en terwijl ik die aan het weven was, gaf ik workshop bij Creahuys 41. De band was mee en ik liet ‘m aan Audrey zien, die er helemaal weg van was. En die ook heel spontaan riep “ik heb altijd al een leren tas willen maken!”. Waarop ik even spontaan als reactie gaf “dan ga je toch gezellig mee!”. Zo gezegd, zo gedaan en ook Sanne sloot aan.

Gisteren was De Dag. En ik heb genoten! Heerlijk eens zelf workshop volgen in plaats van geven. Ervaringen uitwisselen met Paulien over het workshop geven. Ervaringen uitwisselen met Paulien, Audrey en Sanne over ondernemerschap in de creatieve hoek en met name over marketing. Met elkaar meekijken hoe de tassen worden. Maar voor mij was ook een groot gedeelte van het genieten de verwondering over hoe sommige dingen in het leven kunnen lopen. Daar zit je dan: met de voormalig eigenaars van Creahuys, waar jij door een klant van hen toevallig workshop bent gaan geven. Bij Paulien, die je toevallig hebt leren kennen op een beurs. En dan die grote onderlinge verbinding, ontstaan door liefde voor het ambacht. Want helemaal toeval is het natuurlijk niet…

En oh ja, ik ben ontzettend blij met mijn tas!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *