Een WAL-verdiende vakantie

Het is tweede kerstdag … 2023 … ik weet het nog zo goed …

Wie kent het liedje niet: Flappie! Gelukkig gaat mijn associatie niet verder dan deze regels. Maar het is zeker dat ik me Kerst 2023 nog heel lang ga herinneren als “het jaar van de Kerst-WAL”. Want wat is december dit jaar voorbij gevlogen!!

Het begon allemaal in oktober, met de aankondiging van de Kerst-WAL 2023, een WAL om geweven banden tot kerstversiering om te toveren. En voor mijzelf ook een aanleiding om nieuwe en duidelijke filmpjes te maken om zo meer mensen te kunnen introduceren in het band- en kaartweven. Dat niet alleen ik er zin had, bleek wel uit het feit dat er binnen twee weken al bijna 250 aanmeldingen voor de aparte Facebookgroep waren. Oeps, dat was toch iets meer dan de 150 wat ik als “succesaantal” gedefinieerd had. Dit werd van een iets andere orde dan ik had gedacht.

Toen gingen op 24 november de filmpjes live. Het aantal aanmeldingen liep op tot 400, YouTube ontplofte, Facebook ontplofte. Wauw! Letterlijk van 8 tot 80(+) was aan het weven gegaan. En de reacties waren hartverwarmend: “door jouw filmpjes heb ik het weven weer opgepakt”, “ik heb het nu aangedurfd om het kaartweven te proberen”, “je hebt me besmet met een band- en kaartweefvirus”. Mijn belangrijkste doel was gehaald!

De weken erna bleef de stroom onverminderd doorgaan. Dagelijks werden er nieuwe berichten gepost met kerstboompjes, kerstkransen, kerststerren… En iedereen gaf er een eigen draai aan. Er werd garen door rietjes gewurmd, kraaltjes kwamen tevoorschijn, theezakjes gingen in het hergebruik, er werden takjes gezocht. Geweldig om al die creativiteit te zien!

Dan de WALk-in op 15 december. Die liep iets anders dan verwacht, want Dana en ik hadden ingestoken op 80 deelnemers. Het werden er 25. Een teleurstelling? Nee, zeker niet! De sfeer was goed, er was genoeg tijd om naar alle creaties te kijken, men ging gezamenlijk aan de slag met de opdracht van week 3 en de fotograaf kon alles mooi op de foto zetten. 10 erbij had nog gekund, maar 80 …. we zijn achteraf blij dat er niet zoveel waren!

Deze Tweede Kerstdag is een heel mooi moment om de WAL officieel af te sluiten. Met de publicatie van nog een aantal prachtige foto’s die door Harry Roelands tijdens de WALk-in gemaakt zijn. En met een pdf met daarin alle weken gebundeld, zodat iedereen voor 2024 weer aan de slag kan.

En ik ga de komende tijd even lekker vakantie houden. Want hoe zeer ook ik heb genoten van de laatste weken, het is best intensief. Deze Flappie heeft Kerst net gehaald, maar is toe aan uitrusten. Even geen cursussen, even geen webwinkel en vooral: even minder Facebook en Instagram. Maar lekker boeken lezen, verder weven aan alles wat is blijven liggen, mijn naaimachine eindelijk eens naar de reparateur brengen, Dr. Denker …. En: de plannen voor volgend jaar goed op een rijtje zetten, met als eerste de Winter-Banden-Wissel 2024. Want het met elkaar delen van creaties en het elkaar inspireren blijft toch het mooiste wat er is!

Dank jullie wel voor jullie deelname en heel fijne feestdagen!

Verwijzingen

2 reacties

  1. Ook ik heb genoten van de kerstwal. Lekker bezig geweest en veel geleerd van alle instructies. Hartelijk dank voor het geven van deze leuke patronen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *