Denk groots, Marieke! (aka De Kerst-WAL)

Vorig jaar heb ik eind november / begin december een aantal bandweefworkshops met als thema Kerst gegeven. Ikzelf vond dat hartstikke leuk, maar waar de andere workshops in die tijd al snel volgeboekt zaten, was de opkomst bij de Kerstworkshops maar mager. Degenen die de workshop wel deden, vonden het ontzettend leuk en bij het Weefcollectief kwam de opmerking van een weefster die daar bezig was: “Als ik geweten had dat we dit gingen doen, dan had ik me wel ingeschreven!”.

Okee, hier ging dus iets mis. Misschien in de manier waarop ik de workshops had aangekondigd en misschien gingen Sinterklaas- en Kerstboodschappen wel voor. Misschien was de eerste workshop in november nog te vroeg … Zeg het maar. Maar ik vond kerstversiering maken met bandjes nog steeds zo leuk, dat ik meer mensen wilde aansteken.

Dat was het moment dat er een lichtje ging branden. Want ik wilde ook wel weer eens een Weave Along (WAL) organiseren, na de succesvolle WAL van 2018. Dus waarom zou ik van mijn Kerst-workshops geen Kerst-WAL maken? Die ieder op z’n eigen tijd en in z’n eigen tempo kan doen, dus ook tussen de boodschappen door. Met een WALk-in aan het eind; hoe wist ik nog niet, maar alleen al om het woordgrapje.

En ergens in het proces heb ik dit tegen Jacqueline van Weefnetwerk gezegd. Die dit onthouden had en weken later vroeg: “zou jij er niet een STIDOC-WAL van willen maken, gezamenlijk met STIDOC en Weefnetwerk?”. Klonk leuk, dus na wat bedenktijd was mijn antwoord dat ik dat wel wilde doen en ik stuurde daarbij een opzet van het programma.

Jacqueline keek ernaar, vond het leuk maar kwam ook met de vraag voor hoeveel mensen dit nou was. Met de WAL 2018 in mijn achterhoofd kwam ik met het getal 100, waarvan er 8 nog een workshop konden volgen. Ik zie nog de mail van Jacqueline verschijnen: “Maar Marieke, STIDOC en Weefnetwerk willen veel meer mensen bereiken, we hopen op 500-800 enthousiastelingen. Dit is veel te klein. Denk groots!!!”

Oeps, dat was wel even wat anders. Want dat houdt ook in dat ik het niet alleen op de huidige band- en kaartwevers moest richten (zoals ik van plan was), maar ook op nieuwe. Dat zou dus inhouden: nieuwe (extra) filmpjes, nieuwe uitleg … en een grote WALk-in, niet met 10-15 mensen bij mij in de loods…

Maar deze blog staat nu online en dat houdt in dat ik de uitdaging ben aangegaan. En nog leuker is dat ook Dana Poole in die tijd een WAL gaat houden en we gezamenlijk zijn gaan optrekken. Ontzettend inspirerend om met elkaar te sparren, om het enthousiasme te delen en om, zoals Dana het uitdrukt: “in november en december heel Nederland aan het weven te krijgen”!

Doe je mee??

En meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *