De Winter-Banden-Wissel 2023

In november ging ik een ochtendje naar Tilburg naar Studio Hop (later meer hierover). Studio Hop bleek achter het Textielmuseum te liggen. Waar ik, ik moet het tot mijn grote schande toegeven, nog nooit geweest was. Eigenlijk had ik afgesproken om daar een keer samen met Joop (van de Joop-groep) naartoe te gaan, maar tja, dit was zo toevallig…. Ik kon het Textielmuseum nu echt niet overslaan. En trouwens: ik was toe aan lunch.

Dus ik app Joop: “tja, het lukt vast niet, maar ik ben nu vlakbij het Textielmuseum…”. Waarop Joop terugschrijft: “ik ben er over 20 minuten, blijf zitten!”. Wat volgde was een privé rondleiding van Joop door het museum en beter had ik me niet kunnen wensen. Nadat Joop mij uit de museumwinkel had gesleept, dronken we nog even koffie en vertelde Joop over zijn andere passie: lepels snijden. En over Lepelpost: een jaarlijkse uitwisseling van houten lepels, waarbij je een lepel opstuurt naar een ander en zelf ook weer een lepel krijgt. Joop vroeg zich af of zoiets ook voor het band- en kaartweven leuk was.

En wat Joop echt wel wist, was dat ik aan een half woord genoeg had. Al in het museum constateerde hij dat hij mijn radertjes aan het werk zag gaan en mijn ogen zag twinkelen. Ja, natuurlijk, want een gezamenlijke weefactie is gewoon altijd leuk! Joop gaf mij de gegevens van Carolina van Carolina’s Slöjd, die Lepelpost organiseert (en nog veel meer!). Wat volgde was een telefoongesprek over hoe je zoiets als Lepelpost aanpakt. Carolina was zo gul om alle informatie te delen en daarna was ik nog enthousiaster over het idee: ja, dit ging ik echt doen!

Na nog wat nadenken over hoe je dit om kan zetten naar band- en kaartweven en nog wat appjes naar Joop is nu de Winter-Banden-Wissel 2023 een feit! Het principe is helemaal hetzelfde als Lepelpost, maar dan met band- en kaartweven. Je weeft een band van minimaal formaat boekenlegger (15 cm), hoe je ook wilt. Op een inkleloom, met kaarten, op een getouw. Als het maar een bandje is. Je krijgt van mij naam en adres van degene naar wie jij het op moet sturen. En jij krijgt ook weer een band van een ander. Even een leuke weefactiviteit tijdens de wintermaanden, want je band moet 21 maart klaar zijn.

Dus gaat het bij jou ook kriebelen na dit verhaal? Neem dan een kijkje op de pagina met meer informatie en doe gewoon gezellig mee!

Ik ben heel benieuwd hoe deze eerste Winter-banden-Wissel gaat verlopen!

3 reacties

  1. Hallo marike,
    Leu k idee. Ben alleen momenteel nog aan het kleuteren ipv bandweven🌝. Volgend seizoen hopelijk ervaren genoeg om mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *