Zeven x Weven

Een nieuwe mijlpaal voor mijn weefkunsten! Drie maanden lang hangen vier banden van mij in De Katoendrukkerij in Amersfoort en ik ben trots, trots, trots! Wie had ooit gedacht dat dit nog eens zou gebeuren toen mijn man zei “zoek een hobby” 🙂

In het najaar werd ik door Nathalie Cassee en Daisy van Groningen gevraagd om mee te doen met een expositie in De Katoendrukkerij van het werk van zeven ‘jonge’ wevers (altijd leuk om te horen dat je jong bent op je 45e). Ik had eerder meegedaan met de expositie van Weefnetwerk in Gilze, maar daar kon je jezelf nog voor opgeven. Dit was toch iets anders!

Het was duidelijk dat ik de klimaatbandena wilde laten zien, maar nu aan een ander publiek. Totdat Nathalie vertelde dat er al een paar mensen waren geweest die hadden gezegd “O, Marieke! Die laat zeker weer de klimaatbanden zien”. Huh? Ook die had ik niet aan zien komen. Kennelijk waren ze opgevallen en was het blijven hangen, wow! Maar ja, dan kun je niet weer met dezelfde banden aankomen. Tijd voor iets nieuws.

Net in die tijd was ik gestart met mijn Fred Mushkat banden. Nathalie en Daisy zagen de band die ik net af had en wisten het allebei zeker: dat moest het worden. Helemaal prima, want ook ik ben er enthousiast over. Maar 1 band is geen band, 2 banden is een halve band*, dus ik besloot 4 banden te maken.

Het weven is één ding, maar het presenteren van je werk is weer een andere tak van sport. Al googelend op “les” “inspiratie” en “weven”, kwam ik uit bij Mieke Oosten. Na les één ging ik vol ideeën naar huis en in les twee zijn we echt praktisch aan de slag gegaan met het inlijsten van de banden. Wat een verschil! Opeens is het geen band meer, maar een “next level” band.

Gisteravond was de opening voor genodigden en ik ben enorm trots en verguld dat mijn werk nu daar mag hangen. Ik zou zeggen: kom lekker een dagje naar Amersfoort!

*sorry, bijna Pasen…

Zeven x weven

Zeven x weven zegt het al: zeven wevers! De andere zes wevers zijn Theo Rooden, Christiane Maurer, Babs van den Thillart, Veronica Pock, Mirjam Hagoort en Daisy van Groningen.

De expositie is te zien van 13 april t/m 10 juli 2022 in De Katoendrukkerij in Amersfoort.

4 reacties

  1. Hi Marieke,

    Good job! They look beautiful. Yes, you certainly did go and find a hobby when your hubby told you to. Did he ever expect that you would become a pro?
    Keep up the good work and enjoy the springtime.

    Elise

  2. Wat prachtig dat jouw werk nu op een echte expositie te zien is. Daar word je blij van toch? Ik ga zeker kijken, ben ook erg benieuwd naar het werk van de andere weefsters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *