Vinkje!

Wie mij een beetje kent (en de dailies volgt) weet ik dat altijd met tig projecten tegelijk bezig ben. Op zich is dat leuk, maar het heeft als nadeel dat er weinig af komt. En dat geldt niet alleen voor bandjes, maar ook voor alle plannen die ik heb voor tutorials, boeken, online workshops…  Meestal maak ik me daar totaal niet druk over, maar soms kan het me opeens aanvliegen. Mijn to-do-lijst is enorm, maar afvinken: ho maar!

Toen ik het daar laatst met iemand over had, die wel gewoon haar manuscript had afgemaakt, zei zij “tja, maar ik hoefde alleen nog maar de laatste 20% te doen. Met een creatief proces is dat heel anders, dat kost meer tijd”. Heel lief bedoeld, maar bij mij blijft het op die laatste 20% hangen, niks creatiefs meer aan. En misschien is dat nou net mijn probleem… Lekker nieuwe dingen doen en niet afronden. Dus dat is het excuus niet. Het deed mij denken aan de opmerking over mijn zwemtalenten, die ooit ook lief bedoeld was “jij hebt gewoon te weinig vet om goed te blijven drijven”. Nee, ik kan gewoon niet zwemmen…

Zo verging het mij ook met mijn plannen voor de kettingkruis tutorial. De Nederlandse versie was af genoeg om er workshops in te geven. Maar ik wilde er nog meer patronen in, de combinatie van plain weave en kettingkruisen erin opnemen, een filmpje erbij maken en dan ook van dat alles nog een Engelse versie maken… Reden genoeg om zelf lekker te kettingkruisen, maar het niet verder uit te werken. Terwijl je dan ook nog eens weet dat je een uniek stukje werk aan het leveren bent, want over kettingkruisen is maar weinig te vinden.

Tot mijn idee voor een Engelse workshop hierover werd geaccepteerd voor Braids 2022. Toen moest het wel in het Engels. De editor, die ik kreeg toegewezen, was ook nog eens tevreden over de kwaliteit van mijn Engels. Dat gaf zelfvertrouwen en het laatste zetje. En … ik had een deadline, ook niet onbelangrijk. 

Onder liefdevolle aanmoediging (“Focussen, Marieke!”, “Is het nou nog niet af?”) ging ik dus eindelijk eens echt aan de slag. En na 3 jaar is het dan zo ver: mijn uitgave over kettingkruisen! In het Nederlands en Engels, met foto’s, video en meer dan 20 patronen. Wat voelt het lekker dat het af is!

Vinkje!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *