Een metertje sneeuw

Regelmatig geef ik les bij het Weefcollectief Fryslan en ik verblijf dan in hotel Lunia. Als ik geen les geef, installeer ik me lekker in de lounge van het hotel met mijn inkle loom en iPad. De rust van Friesland en het feit dat je alleen maar aan weven hoeft te denken en aan niets anders, maakt dat er al heel wat patronen daar in die lounge zijn ontstaan. 

Vorig jaar januari had ik me weer in mijn hoekje geïnstalleerd en ontstond het idee voor een voorjaarsband in IJslands Dubbel kaartweven. Het leek me leuk: een groene band met allemaal bloemetjes. Het eerste bloemetje stond snel op papier en er volgden er nog vijf. Toen hield het op: geen enkel patroontje was meer een duidelijk bloemetje, maar wat ik tekende zag er eigenlijk best leuk uit. Ik stuurde de schetsjes naar weefmaatje Karoline zonder te zeggen dat het bloemetjes waren. Zij reageerde meteen: “wat een leuke sneeuwvlokken!”. En daar zat de oplossing: je kunt veel meer sneeuwvlokken tekenen dan bloemetjes! Niet lang daarna stonden er 30 sneeuwvlokken op papier. Ze hebben een tijdje geduldig gewacht, want om in de lente een band met sneeuwvlokken te publiceren is ook zo wat. Maar nu met het winterseizoen in het vooruitzicht was eindelijk het moment aangebroken. 

Opnieuw was ik in Lunia toen ik de eerste sneeuwvlokken weefde en verzon om Ria en Fenny te vragen om te proefweven. En zo sneeuwde het begin oktober al op drie verschillende plaatsen in Nederland. Drie ontwerpen hebben de eindversie niet gehaald, een ontwerp is aangepast en zo zijn er 27 sneeuwvlokken overgebleven.

En nu maar hopen dat het deze winter overal gaat sneeuwen. Aan ons wevers zal het niet liggen! ❄️❄️❄️

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *