De telepathische Bandweefdag

In 2016 is de Facebookgroep Bandweven opgericht, nadat een paar haaksters banden begonnen te weven bij een mochila CAL. De groep was klein en overzichtelijk met een paar heel actieve leden. En ik dacht “het zou best leuk zijn om die mensen eens in het echt te zien”. Annemieke (die ik ook alleen van profielfoto kende) had op hetzelfde moment ongeveer hetzelfde idee en zo kwam het tot de Meet & Greet. O, ben jij Aukje!! En nog meer ohhhhh: Marion Verloop, in het echt! Dit is nou Marion! (want die was toen al beroemd in mochila-land).

De Facebookgroep werd groter, de Kaartweefgroep kwam erbij en in 2017 organiseerden we met een groepje de Band- en Kaartweefdag met het plan dat als jaarlijkse traditie neer te zetten. Enorm geslaagde dagen, maar ja, toen werd het 2020. De Band- en Kaartweefdag stond al in de steigers, maar is nooit uitgevoerd. In 2021 hebben we het er zelfs nooit over gehad en dit voorjaar stond ik onder de douche (ideeën krijg ik altijd onder de waterstraal) en verzon dat het wel weer leuk zou zijn om de Band- en Kaartweefdag weer te organiseren. De telepathie van 2016 was kennelijk ook weer actief, want zonder dat ik nog iets gezegd had, appte Annemieke ongeveer een uur later: “zullen we dit jaar weer een Band- en Kaartweefdag organiseren?”.

Dat was dus geen vraag meer: twee organisatorische tiepjes bij elkaar, Marion erbij in de appgroep “zaaltjes” (want alle vertrouwde locaties waren of gesloten of verbouwd) en de Band- en Kaartweefdag werd een feit. En hoe!! De aanmeldingen stroomden binnen en er ontstonden zelfs wachtlijsten. Het enthousiasme was groot, regelmatig verschenen er foto’s met de vraag “Juf, is mijn opzet voor zaterdag goed?”. Al die voorpret, al die mailtjes, de geweldige sfeer in de groep docenten, de enorm fijne medewerking van Wilma van Zinn. En dan gisteren de dag zelf: iedereen blij naar huis (of de banden nu klopten ja of nee), weefmateriaal ruilde van eigenaar en elkaars werk werd bewonderd. Wat een dag!!

Annemieke en ik zijn blij dat de telepathie weer heeft geleid tot het herpakken van dit initiatief. Maar we zijn ook blij dat niet alle 3700 leden van de Facebookgroepen komen Meet & Greeten ;-). En vandaag zitten we lekker met de beentjes omhoog, stiekem alweer plannen te maken voor een volgende keer.

3 reacties

  1. Het was zeer geslaagd! Fijn dat er een aparte ruimte was voor de mini-markt en expositie. Ook fijn dat iedereen een naamkaartje kreeg, dan krijg je gezichten bij al die namen. Dames en heer, hartelijk dank voor het geven van de lessen.

  2. Dank jullie wel voor de fantastische bandweefdag afgelopen zaterdag 17 sept. Wat was het weer gezellig en leerzaam!! Ik kijk nu al weer uit naar een eventuele volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *