Christmas all year round

Jarenlang ben ik lid geweest van popkoor Voicemail in Voorschoten. Vooral Kerst vond ik leuk, lekker met het koor langs alle bejaardenhuizen om kerstliederen te zingen. Mijn absolute favoriet was “In a cold Night”, op de voet gevolgd door “Christmas all year round”. Die laatste is eigenlijk wel een beetje een jengellied, maar dan in schattige vorm. En daardoor ook één die in je hoofd blijft hangen.

En dat is wat er afgelopen jaar gebeurde: Christmas all year round… Al in juni maakte ik plannen voor een Kerstworkshop met Creahuys 41 en het Weefcollectief Fryslân en ik zag het helemaal voor me. Een workshop waar vooral de gezelligheid centraal staat, met lekkere dingen op tafel, met een eenvoudige band en dan die bandjes tot kerstversiering maken.

In september kwamen de workshops op de website. En wat gebeurt er? Niets, helemaal niets! De workshop in januari 2023 zat bijna meteen al weer vol, maar mijn gezellige kerstworkshops bleven akelig leeg. Terwijl ik er zo’n zin in had en al met de voorbereidingen bezig was. Audrey kwam met een goed actieplan: adverteren als Beginnersworkshop in Kerstsfeer.

De teksten op de webpagina’s werden veranderd, ik maakte een mooiere foto en jawel, inschrijvingen! Gelukkig! Ik kon verder met de voorbereidingen, constant “Christmas all year round” neuriënd. Ik was rustig bezig, tot ik verzon dat een beetje kerstkrans toch al gauw 50 cm band vraagt. En dat is iets teveel van het goede voor beginners…. Maar niets leukers dan met een kerstkransje de workshop afsluiten, dus er zat maar een ding op: zelf alle bandjes weven om met de deelnemers te kunnen vouwen.

En zo had ik het 24 bandjes van 50 cm verder eind november al wel een beetje gehad met Kerst. Ik kon geen rood, groen of glittergaren meer zien. Terwijl ik nog zo’n leuk plan had verzonnen om te doen met de restjes band die ik over hield. En waarmee ik mijn nieuw opgedane kennis over passe-partout snijden kon oefenen. Het kwam er niet van. Ik had even veel meer zin in mijn plannen voor volgend jaar: een nieuwe samenwerking met Studio Hop, een nieuwe workshop “weven met de bandweefkam” en nog een heel wild plan voor de wintermaanden (nee, daar zeg ik nog even niets over).

Toen volgden de workshops zelf en ze waren zo gezellig en leuk als ik van tevoren gehoopt had. Kerstkoekjes op tafel, iedereen in de mood en bij Creahuys durfde ik zelfs mijn foute kersttrui aan (nadat ik bij het Weefcollectief overtuigd was dat dat echt leuk was om te doen). En laat ik nou gisteren ook nog de geest krijgen voor mijn restjes-project! Een vredige middag later was het resultaat daar.

Kortom, huize Kranenburg heeft kerstversiering genoeg dit jaar. Versiering waar vanaf juni aan is gewerkt. Nu nog twee dagen gezellig met familie, dan nog kerstvakantie en daarna houd ik toch echt even op met Kerst. Net niet all year round, maar het scheelt niet veel 😉

Fijne feestdagen!

* Hier een opname van “In a cold night” van Voicemail. Na mijn tijd, maar dit was het dus. Voicemail bestaat niet meer, maar is nu popkoor Variavocaal met nog steeds dezelfde leuke dirigent!

fotocredits: Sanne van Dijck

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *