Uitdaging aangenomen!

Gisteren zag ik op de Facebookgroep Inkle Weaving de post van Jennifer Williams van het blog Inkledpink.com over haar uitdaging “Dailybandpractice“. Haar motivatie is dat ze te weinig aan weven toekomt, maar dat het zo ontspannend is dat ze dagelijks even tijd vrij wil maken voor bandweven.

Het was 6 uur ’s ochtends toen ik deze post zag en ik haar website opzocht. Helemaal wakker was ik nog niet, want ik las uit haar blog dat zij het leuk zou vinden als andere wevers zouden volgen. En daar heb ik dus een hele dag over nagedacht: ga ik deze uitdaging aan? Nu, een dagje later en al schrijvend aan dit blog, lees ik haar blog opnieuw en zie ik staan dat zij het leuk zou vinden als mensen haar voortgang willen volgen…. Dat is toch net subtiel anders, maar mijn besluit was al genomen: ik doe mee met de Dailybandpractice!

En dat wordt een heuse uitdaging. Want hoe vaak heb ik me al niet voorgenomen om dagelijks even een half uurtje te wandelen, dagelijks drie kledingstukken te strijken zodat het strijkmandje leeg komt, dagelijks twee stuks fruit te eten….. Ik begin altijd enthousiast en na 4 dagen zit de klad erin. Want dan “moet” het weer…

Maar goed, ik ga het toch weer proberen. Niet om dagelijks een kwartiertje te weven, want dat doe ik toch wel (en nog flink wat langer ook). Maar om dagelijks een kwartiertje aan mijn voorraad nooit-afgemaakte projecten te weven. Mijn inklelooms staan vol en er is ook een aardig mandje met weggestopte UFO’s*. Die vermaledijde eekhoornband mag toch wel eens af (de eekhoorns grijnzen me kwaadaardig toe inmiddels), maar ook banden die ik echt leuk vind mogen wel eens tot een einde komen.

En een kwartiertje per dag moet lukken. Toch?

* UnFinished Objects

Verwijzingen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *