Een heuse Academie!

In november heb ik in het kader van de Landelijke Weefontmoeting voor het eerst geëxperimenteerd met een online workshop. Tot mijn verrassing was daar ontzettend veel animo voor en ging het ook nog best heel goed op afstand. Tijd om te kijken wat ik nog meer online kon doen. Mijn grote wens was daarnaast om een vervolgcursus kaartweven te ontwikkelen. Maar hoe ga je dat allemaal doen als er niks op locatie kan?

Met wat hulp van Zijdar kwam ik op Pluvo terecht, waar je ook als hobbyist voor nog een beetje betaalbare prijs een online leeromgeving kan inrichten, of in Pluvo-termen: een Academie. Mijn eerste pilot was een cursus 3-kleuren Pickup in wat toen nog de Academie van het Bandweefblog heette. De reacties van de deelnemers waren heel enthousiast en Joop vond dat ik best wel mocht upgraden en het de Band- en Kaartweefacademie mocht noemen. En aangezien ik altijd goed luister ging achter de schermen de Band- en Kaartweefacademie van start.

De eerste echte online cursus compleet met filmpjes, chat, downloads en Zoomlessen ging 10 januari van start: 9 deelnemers voor de drieweekse Vervolgcursus Kaartweven. Tegelijkertijd startte ook een tweede versie van de 3-kleuren pickup bandweven. De verschillen tussen beide cursussen waren enorm. In de 3-kleuren pickup was het erg stil, terwijl in de Kaartweefcursus druk werd gechat. Elke ochtend stonden (en staan) minstens 5 nieuwe berichten te wachten, er wordt heel hard geweven en iedereen komt met tips en onderlinge steunbetuigingen als ‘juf’ het met dat keperweven het haar cursisten toch wel lastig heeft gemaakt.

Alle lessen zijn inmiddels geweest en men is enthousiast. De groep van de 3-kleuren pickup bestond uit stille werkers, want opeens kwamen er hele banden via mail, app of facebook binnen. En de kaartwevers gaan vrolijk door, vrezen afkickverschijnselen en willen daarom graag een vervolg.

En ik? Ik ben heel tevreden: want ook op afstand kun je mensen dus heel veel leren. Dus is het tijd voor de officiële lancering van de Band- en Kaartweefacademie. Nu nog even met twee cursussen, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan meer materiaal!

4 reacties

  1. Dat vind ik een grandioos idee : op eigen tempo, wanneer het jezelf uitkomt leren en verder komen !!! Daar wil ik graag mee meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *