De Joop-groep offline!

Al vaker schreef ik over de online cursussen en vooral over de actieve groep die in januari t/m maart de vervolgcursus volgde. Om de verschillende groepen thuis hier in gesprekken uit elkaar te houden, werd deze groep al snel de “Joop-groep” gedoopt, omdat een mannennaam in weefwereld lekker onderscheidend is.

De Joop-groep beperkte zich niet tot de duur van de cursus. De groep was erg gezellig, er werd heel druk gechat, men wilde steeds nieuwe technieken leren en dan komt op een gegeven moment de opmerking: “zou het niet leuk zijn om elkaar te ontmoeten?”. Iedereen weer enthousiast en het eerste voorstel was een weekje naar een camping te gaan. Hoe serieus dit voorstel was, weet ik nog steeds niet. Maar mij krijg je echt niet in een tent en zeker niet voor een week. Na overleg met het thuisfront kwam mijn tegenvoorstel om drie dagen bij mij in het atelier / tuin te komen weven, waar zelfs 10 wevers op 1.5 meter afstand makkelijk passen.

Er was zowaar een weekend te vinden waarop de hele Joop-groep kon en afgelopen dagen was het zover. Na 6 maanden elkaar rechthoekig te hebben gezien op Zoom, zagen we elkaar deze drie dagen in 3D! Iedereen had boodschappen en banden meegenomen en de pret kon beginnen. Allereerst koffie met taart, gevolgd door een rondje cursusbanden. Wat gaaf om al die banden zo naast elkaar te zien en te zien hoe verschillend het allemaal toch is geworden! En voor mij als juf: hoe leuk om te zien dat mensen zijn verder gegaan met de boeken van Claudia Wollny of Linda Hendrickson en eigen patronen hebben ontworpen!

Diagonalen
Keper
Letse band
Snartemo
Dubbelweven

Daarna stonden de dagen in het teken van leren en gelukkig niet alleen van mij. Ik had een techniek “vakwerk” voorbereid, Arina gaf een les in getouwweven, Joop heeft getracht mij te leren spinnen (ik ben geen natuurtalent 🙂 ) en deed yoga-oefeningen met de groep om de schouders soepel te houden. De derde dag werd spontaan besteed aan het weven met zeshoekige kaartjes, waarbij iedereen er zo langzamerhand zelf wel uitkwam en men zich alleen nog meldde met korte vragen bij Karoline en mij.

Het was daarnaast ook gewoon ronduit gezellig. Het weer werkte redelijk mee en na een bui dweilden we gewoon gezamenlijk de tafels. De lunch stond in no-time op tafel en was ook zo weer opgeruimd, hoewel we wel elke dag later gingen lunchen, want er werd fanatiek geweven. Partners kwamen gedurende de dag even kijken, aten mee of lazen lekker een boek in de tuin. Uit eten op dag 1 en een spontane pizza-en-salade-party op dag 2. Einde dag 3 was iedereen wel redelijk gaar, maar toch weer niet zo gaar om gisteravond alweer per chat de vorderingen van die avond te melden.

Ook ik was gaar, maar eerlijk gezegd miste ik de Joop-groep na een uurtje al. Dus eerst maar weer even een tijdje chatten en online en daarna op naar een tweede offline bijeenkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *