De firma Knip & Knijp

Al van jongs af aan schakelen mijn zus en ik mijn moeder in om te helpen in “tijden van nood”. Veruit favoriet is het nakijken van allerlei stukken die wij schrijven, want mijn moeder is erg goed in taal en heel precies. Ze heeft al wat artikelen gelezen over allerlei uiteenlopende onderwerpen; eerst scripties, later beleidsstukken en nu populair wetenschappelijke artikelen voor mijn zus en weefhandleidingen (en mijn blogjes!) voor mij.

Al snel viel het mijn wederhelft op hoe vaak moeders werd ingeschakeld en hij adviseerde haar een eigen bedrijfje op te richten “Dochterhulp B.V.”. Inmiddels is het een vaste term geworden hier in huis: “Even Dochterhulp bellen!”

Met de online cursussen en het thuissturen van kettingen schoten beide ouders te hulp door voor de Weefontmoeting kaartjes te knippen. En dat is daarna doorgegaan, want wat moet je anders in de lockdown? Dus ik mag nu doosjes met karton af laten leveren, waarop mijn moeder de hoekjes knipt en mijn vader de gaatjes ponst. Eens in de zoveel tijd krijg ik dan een kant-en-klare levering. Als dank ging er een heus over-the-top Kerstpakket naar Dochterhulp B.V.

Mijn ouders belden blij verrast op. Maar wisten mij gelijk te melden dat Dochterhulp B.V. nu een dependance had opgericht: de firma “Knip & Knijp”. Even vroeg ik me af of ze nu een tweede kerstpakket wilden, maar nee: ze wilden gewoon een duidelijke merknaam voor de nevenactiviteiten van het kaartjes knippen naast de meer intelligente tak van sport van het redigeren van artikelen.

Maar de firma “Knip & Knijp” wil straks na de lockdown de activiteiten toch weer wat verleggen, waardoor de kaartjesproductie wat zal stagneren. Dus voor een ieder die dan zelf de kaartjes wil gaan maken, op deze pagina een korte handleiding!

2 reacties

  1. Wat ontzettend lief om beide ouders zo in het zonnetje te zetten.
    Ik denk meteen ook aan mijn echtgenoot die apparaten en gereedschappen maakt om mijn hobbies mogelijk te maken.
    Jij ook bedankt voor alle hulp dmv filmpjes en foto’s en Facebookantwoorden.
    Als de lockdown afgelopen is (?) zou ik heel graag een cursus kaartweven bij je volgen: tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *