De eerste 9 dagen

Vorige week besloot ik, na het lezen van een blog van Jennifer Williams, om de Daily Band Practice op te pakken. Elke dag minstens 15 minuten weven aan een onafgemaakt project. Nu 9 dagen later verbaas ik mezelf in ieder geval dat ik nog steeds op schema lig en dat ik het leuk vind om verder te werken aan al die half-affe banden (behalve dan weer die eekhoorn….).

Wel heb ik mezelf extra regels moeten stellen, want ik ben een kei in smokkelen

  • er moet een stukje zijn geweven. 30 minuten besteden aan “hoe zat deze band ook alweer in elkaar??” telt niet mee.
  • ik mag geen dag overslaan, ook al heb ik de vorige dag 30 minuten aan één band geweven.

Maar…. ik mag/moet wel vooruit werken. Doordeweeks heb ik nauwelijks tijd om 15 minuten te weven en dat stukje dan nog eens bij daglicht te fotograferen (dat fotograferen duurt trouwens langer dan het weven). Dus doordeweeks weef ik mijn stukje de avond ervoor.

De Daily Band Practice is dus niet alleen goed om banden af te maken, maar geeft ook een degelijke training in time management. Heb ik op een dag voldoende tijd? Dan kan ik naar een band kijken, waarvan ik helemaal opnieuw moet uitvinden hoe het moet. Heb ik veel andere dingen? Dan is het toch het simpele balticje wat al 1.5 jaar op de loom staat.

Kortom, nog weer wat erbij gekregen in mijn toch al niet zo lege agenda, maar wel een erg leuk project. Dus dan maar blogjes om 6.30 ’s ochtends schrijven 😉

VERWIJZINGEN

5 reacties

  1. Ze zijn schitterend, ik heb een paar gemaakt, 2 zitten aan de mochilla tassen , maar 3 liggen in een doos en geen idéé wat ik daarmee moet dus ben ermee gestopt al is het best leuk om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *