We gaan weer starten!

Al een hele tijd stond mijn agenda voor het voorjaar van 2020 vol met workshops en de zomervakantie was ook al redelijk gevuld. Maar ja, toen kwam de coronacrisis…. Alles geannuleerd en hopen op betere tijden. Extra jammer, omdat eind maart de aannemer de laatste hand heeft gelegd aan de loods in onze achtertuin, die voor een groot gedeelte Weefloods is geworden. Heb je een eigen ruimte voor ca 12 personen, kun je er niets mee….

Hoewel, met twee academici die allebei in ieder geval tot september thuis moeten werken, is een eigen Weefloods niet verkeerd. Om in ritme te blijven reis ik ’s ochtends naar mijn werk (reistijd 20 seconden) en reis ik ’s avonds weer terug. Wonder boven wonder lukt het me om de smeekbedes van mijn looms te weerstaan en werk ik stug door.

Met het afnemen van het aantal besmettingen en het wennen aan de 1.5 meter afstand, nam de vraag naar workshops weer toe (“je gaat toch alsjeblieft wel wat doen?”) en begon het bij mij ook te kriebelen. Het resultaat is dat ik besloten heb om weer te beginnen. Met onze enorme tuin en ook nog eens de Weefloods moet het gewoon mogelijk zijn. Met maximaal 4 personen weven. Heerlijk in de tuin aan onze 2.20 meter lange buitentafels of in de loods, waar met 4 personen zelfs iedereen een eigen tafel kan hebben. De concessies die je moet doen? Je eigen lunch meenemen en niet meer van mijn buffetje smikkelen en ik los de fouten op en jij weeft verder, in plaats van dat ik gezellig over je heen hang om je weer op weg te helpen.

Het thuiswerken en niet op vakantie gaan heeft ook zijn voordelen; ik kan ontzettend veel workshops geven 🙂 . Beginnersworkshops band- en kaartweven, keuzeworkshops voor gevorderden en nieuw deze zomer: Backstrap om de boom. Terug naar de authentieke manier van weven, al hangend aan een van onze twee kersenbomen.

Start van de workshops is vanaf 15 juli, zodat we nog wat verder in de tijd zijn en ik mijn college Programmeren aan 70 eerstejaars wiskundestudenten heb afgerond. En mocht het toch misgaan met het virus? Dan zeggen we alles weer af, krijgt iedereen zijn of haar geld weer terug en wachten we nog wat langer.

Verwijzingen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *