Twinkle, Twinkle, kners, kners

Eind augustus vorig jaar kreeg ik opeens een mailtje van Lousmijn van den Akker van LA COLORS. Zij ging met pensioen en verkocht haar restanten / voorraden garens. Twee dames van de weefkring Gouda wisten dat, hadden mijn naam weer doorgegeven en zo belandde ik in het atelier van Lousmijn. Wat een paradijsje voor weefsters! Heel veel, heel mooi garen en ik ging na ruim een uur kletsen, snuffelen en uitzoeken zielsgelukkig met 3 kilo zijde en katoen weer naar huis.

Opeens was er dit voorjaar weer een mailtje “Ik ben nog steeds bezig met opruimen en heb nog wel wat moois voor je; metaalgaren!” Uh, metaalgaren? Zou ik daar wat mee kunnen? De foto was veelbelovend, maar toch wilde ik even de dikte zien, kijken of het sterk genoeg was, etc. En zo lag er twee weken geleden opeens een envelop in de bus met 9 staaltjes. Lousmijn wist wat ze deed; ik was hopeloos verliefd en had geen andere keuze dan de voorraad over te kopen.

Woensdag kwamen de klossen en Lousmijn had gelijk toen ze schreef “Je beauties zijn verstuurd!”, want beauties zijn het. Daar moest snel mee geëxperimenteerd worden! De kaartweefworkshop van de Braid Society door Sarah Goslee wachtte ook nog op uitvoering, dus dat waren twee vliegen in één klap. Al met opzetten merkte ik het: wat een gek spul! Heel glad, totaal niet elastisch en de weversknoop glijdt er zo weer uit. Uiteindelijk hing alles toch nog fatsoenlijk op de plank en kon ik gaan weven. Daar kwam de tweede verrassing; dat geluid!! Het piept en knerst aan alle kanten als je aan het weven bent. En het glinstert zo erg dat weven bij lamplicht ondoenlijk is; alles reflecteert en je ziet niets meer.

Maar wat een resultaat! De foto geeft gewoon niet half weer hoe mooi het in het echt is. Het bandje schittert aan alle kanten en toch zie je goed het patroon. Inmiddels ben ik mijn tweede experiment gestart; de combinatie van 34/2 katoen en als patroondraad dit metaaldraad voor het klassieke patroontje van de dragon heads. Ik ben totaal verkocht; dit is het! Ik ga hier nog zooooo veel mooie dingen mee maken 🙂

Dank je wel Lousmijn, dat je aan me gedacht hebt!

Verwijzingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *