Kerstkaartgeklungel

Omdat we in het afgelopen jaar geen enkele keer met de Andesbandenkring bij elkaar gekomen zijn, ontstond het idee om elk lid even een kerstkaart te sturen. Crea als we zijn, moest dat natuurlijk wel een zelfgemaakte kaart worden.

En dan begint het pas; wat maak je dan? Ik had inmiddels al wel genoeg kerstboompjes kaartgeweven en de pebbelfiguren zijn ook al twee jaar oud, dus dat werd het allemaal niet. Dus over op miniatuurweven, want dat wil ik ook nog steeds heel graag doen. Enthousiast begonnen en het werd goed, maar om zo 7 kaarten te maken: dat zouden dan de kerstkaarten voor 2021 worden….. Vervolgens maakte Agaath de opmerkingen: het moet wel in een van de Andestechnieken. O ja, even vergeten, oeps!

Ik ging voor een kerstboom in keper. Op tekening zag het er goed uit, maar in het echt…. Ik stuurde het probeersel naar mijn ouders en die dachten dat ik een beginnerscursus had gegeven en vonden het voor een cursist goed uit zien. Mooie subtiele manier om te zeggen dat het nou niet echt je dat was 🙂

De tijd begon ook te dringen en ik moest nog steeds wat. Bladerend door mijn eigen blog kwam ik de kerstkransjes weer tegen; dat werd het! Op hetzelfde moment appt Marion: ik ga kerstkransjes maken voor mijn familie. Dat is wat je noemt weeftelepathie en de foto’s met kerstkransen in allerlei kleuren vlogen over de messenger heen en weer.

Uiteindelijk kreeg ik er zo’n lol in dat ik er veel en veel meer heb gemaakt en is er een nieuwe term geïntroduceerd hier in huis: speedweven. Elke dag een bandje van 170 cm, goed voor vier kransjes. Voor het vouwen draai ik inmiddels ook mijn hand niet meer om en worden naast de leden van de Andesbandenkring ook nog wat andere mensen verrast met een zelfgemaakte kerstkaart.

Voor hier is het de digitale wens voor deze bijzondere Kerst: fijne feestdagen en blijf maar lekker weven!

 • Miniatuurkerstboom
 • Mislukte keper
 • De kerstkaarten!

VERWIJZINGEN

3 reacties

 1. Dag Marieke,

  Wat een leuke blog weer. Heerlijk, de humor, zelfspot én enthousiasme.
  Ik ben blij dat ik in contact gekomen ben met je. Ik kan nog veel van je leren!!!!
  Hele fijne dagen en voor mij is niks bij jou klungelen….😂🧶🧵🌲

  Mag ik nog evsn vragen wat voor garen je gebruikt bij die ienimini kerstboom? Ik heb dat weefraampje ook namelijk….

  Hartelijke groet van Ireen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *