Het Kerstbomenbos

Vlak na het publiceren van de “Kerstband in pebbelweefsel” in 2018 kwam het idee naar boven borrelen om ook een kerstband voor kaartweven te ontwerpen. De techniek stond voor mij vrij snel vast: double faced kaartweven. Ten eerste vind ik dit een ontzettend leuke techniek, ten tweede is deze techniek niet al te ingewikkeld en ten derde kun je er gewoon ontzettend veel patronen mee maken.

Maar ja, verzin die patronen dan nog maar eens. Gelukkig bestaat er Pinterest! Tijdens een treinreis scrollen kwam ik wat gestileerde kerstbomen tegen en ik wist het eigenlijk meteen: dit was het! 

Uiteindelijk zijn het 14 variaties op een kerstboom geworden, gebaseerd op een aantal leuke pins en oude borduurpatronen van mijn moeder (want wij hebben vroeger thuis heel wat kerstkaarten geborduurd met z’n allen!).

En dan begint het uitwerken: na alle kerstbomen zelf geweven te hebben, werd het tijd om ze uit te tekenen en iemand te laten testen of ik de patronen goed genoteerd had. Die iemand vond ik in de persoon van Andrea. Zij heeft alle patronen proefgeweven en er ontstond een ware kerstbomen conversatie over Whatsapp. Een echt lelijk patroon is geschrapt (dat leek net een raket, wat ik ook probeerde) en een ander patroon heeft, ondanks dat de meningen uiteen liepen, toch dit patronenboekje gehaald (sorry Andrea, ik vind ‘m wel echt leuk 😉 ). Dank dus aan Andrea en natuurlijk ook weer aan Marion Verloop en mijn moeder, die alle teksten hebben doorgelezen en met elk boompje hebben meegeleefd.

Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het weven van deze patronen als Andrea en ik hebben gehad!

Verwijzingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *