Het Bandweefblog verhuist!

In 2017 begon ik heel enthousiast aan mijn Bandweefblog en nog steeds hou ik het met veel plezier bij. Ik was heel enthousiast over de mogelijkheden die mijn WordPress-abonnement bood, totdat ik op een gegeven moment mijn moeder een nieuwe pagina liet keuren en haar commentaar was “Klopt het dat de foto niet helemaal scherp is?”. Ik bestudeer dus mijn foto, maar die was haarscherp; er moest wat anders aan de hand zijn. Even googelen leerde mij dat dat lag aan de WordPress-versie van het abonnement, die niet helemaal lekker met retinaschermen om kan gaan. Oplossing: zelf WordPress installeren op een eigen server met allerlei plug-ins om de foto’s goed te krijgen. Pffff…..

Maar ja, die foto’s bleven mij een doorn in het oog. Heb je mooie banden, houd je van fotografie en dan is alles net-niet-scherp. Dan heb je dus geen andere keus dan helemaal opnieuw te beginnen op je eigen domeintje en je te verdiepen in alle plug-ins van WordPress. Dat domein is dus een jaar geleden aangeschaft en sindsdien deed ik af en toe eens wat, maar het schoot niet op. Want zo leuk is het niet om een hele site opnieuw te maken als je al iets hebt staan en dan had ik wel wat beters te doen.

Tot de Coronacrisis: geen avondjes uit meer, geen workshops meer, geen bezoek meer. Mooi tijd om dan toch maar eens het Bandweefblog aan te pakken. Niet alleen heb ik de foto’s aangepakt, maar ook was het tijd voor een grotere revisie. Want waar ik ooit heel enthousiast schreef “ik ga geen uitleg geven op dit blog”, ben ik inmiddels 9 tutorials en 17 weeffilmpjes verder. En dat vraagt om een net iets andere opzet.

Het is nog niet af, maar het is ver genoeg om live te gaan en niet langer twee pagina’s tegelijkertijd in de lucht te houden. Ik hoop dat niet alleen mijn moeder en ik, maar ook jullie als volgers de site opgeknapt vinden. En houd ‘m in de gaten, want er komt nog veel meer nieuws aan! 🙂

Welkom op Bandweefblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *