Having fun with stripes

Nee, dit is geen Engelstalig blog… Maar “Having fun with stripes” is wel de titel van de online workshop die Susan J. Foulkes (the Durham Weaver) nu organiseert voor de Braid Society. Aangezien ik altijd verlegen zit om projecten, besloot ik maar eens mee te doen. Plain weave (tenminste tot nu toe, het is nog maar week 1), dus niet moeilijk, maar altijd leuk.

Susan maakt altijd mooie werkboeken voor de online workshops, dus dat maakt het extra aantrekkelijk om mee te doen. Deze week kregen we 9 smalle bandjes uit verschillende landen, onder andere Japan, Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland. En dan is het weven maar!

Dat ik niet de enige ben die meedoet, blijkt uit mijn mailbox. Omdat ik heel slecht ben in het bijhouden van de groepsdiscussie op Yahoo heb ik ingesteld dat ik bij elke post een nieuwe mail ontvang. Dat heb ik dus nu geweten; mijn inbox ontploft zo ongeveer. Heel veel mailtjes met “Thank you Susan” of vragen, maar ook mailtjes met banden die inmiddels klaar zijn. En net als met de kleurenuitdaging is dat echt het allerleukst: kijken wat iedereen ervan maakt!

Ik heb gekozen voor het Noorse bandje en zag een mooie gelegenheid om eens het linnen uit te proberen wat ik op de Landelijke Weefdag had gekocht. Hele mooie kleuren en ik ben heel blij met het resultaat, maar wat een raar materiaal. Je ziet het meteen als je niet strak genoeg aantrekt, want het vult helemaal niet op. Een stukje terugdraaien van de band is ook geen goed idee: mijn hele ongehevelde laag was opeens los komen te zitten. Snel maar weer vooruit draaien dan….

En nu zit ik in dubio: start ik nog een tweede bandje van deze serie of wacht ik op het huiswerk van volgende week? Een ding weet ik zeker; ik blijf even doorgaan met het linnen, zodat ik straks een mooi setje bandjes heb van de workshop.

Susan, thanks for the workshop! And you can add “The Netherlands” to the list of countries!

VERWIJZINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *