Gelukkig zijn er draadjes

Met Pasen publiceerde ik de Blijf-Binnen-Balticcursus vanwege de coronacrisis en inmiddels brengen we Pinksteren nog steeds grotendeels in en om het huis door. Al heel vaak heb ik in de afgelopen weken bedacht hoe fijn het is om een hobby te hebben, waarvan je geen genoeg krijgt en lang kunt doen (anders dan hardlopen, dat houdt toch echt een keer op na een bepaald aantal kilometers).

Tijd dus om ook weer eens mijn tanden te zetten in de dubbelweef-vogeltjes-band die al een jaar of twee op mijn loom stond. Waarom die maar stond te wachten? Ik moest een nieuwe inslagdraad aanhechten. En als ik dan na een dag werken en sporten of een andere activiteit op de bank plofte met mijn loom om nog even een uurtje te weven, dan lag het bolletje inslagdraad boven. Aartslui als ik ben bleef ik dus op de bank en bleef de inslagdraad boven.

Met hele dagen thuis was er geen enkel excuus meer om niet een extra keer naar boven te lopen en heb ik de vogeltjesband af gemaakt. Maar dan nog de afwerking: aan zo’n mooie band, moet gewoon een mooie afwerking. Al eerder had ik de site loopbraider.com ontdekt en heb ik een zomervakantie zitten oefenen met lussenvlechten (in het Engels finger loop braiding). Erg leuk om te doen en je hebt een schat aan mogelijkheden met aantal lussen, kleuren en manieren waarop je de lussen door elkaar heen haalt. Dat moest ook aan een band kunnen en met de verdeling in kleuren leek een spiraal met 6 lussen het mooiste resultaat geven.

Aldus geschiedde en al doende heb ik een Nederlands filmpje gemaakt van hoe je deze lussenvlecht direct aan een band maakt. Want na de Baltic-Paas-cursus wil ik jullie dit graag als vermaak voor het Pinksterweekend meegeven. Ga lekker lussenvlechten met wat restjes katoen en struin de site loopbraider.com af. Er staat zoveel op dat je er het hele Pinksterweekend zoet mee kunt zijn. En zo vliegt er weer een lang thuisweekend voorbij; gelukkig zijn er draadjes 🙂

Lussenvlechten: spiraal met 6 lussen

Verwijzingen

Patronen uit:

Loopbraider.com – een site met veel tutorials en patronen voor lussenvlechten van 3 tot 10 lussen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *