De Zoom-aardbeien

Een half jaar geleden schreef ik “Van aardbei naar doodshoofd” over hoe een patroontje dat oorspronkelijk bedoeld als aardbei door een opmerking van Marion Verloop opeens een doodshoofdje werd. Gezien Halloween heb ik toen eerst de doodshoofdjes geoptimaliseerd, maar de aardbeien stonden ook nog steeds op mijn inklette te wachten om afgemaakt te worden.

Die tijd was nu aangebroken. Donderdagochtend had ik een Zoom-vergadering, waarbij ik voornamelijk moest luisteren en aangezien ik nu een werkplek heb ingericht in mijn weefatelier, zat ik naast het aardbeienbandje. Aangezien dit een krokbragd-patroon is, heb je met opspannen het moeilijke gedeelte wel gehad en kun je vrij gedachteloos doorweven. Ideaal dus om al vergaderend af te maken; luisteren ging prima en een foutje in de band is ook zo hersteld. ’s Avonds de band even afgemaakt en er was weer een inklette leeg.

Gisteren tijdens mijn wekelijkse uitje naar de groenteboer zag ik voor de eerste keer weer Hollandse aardbeien staan. En nu zag ik twee dingen in dat doosje: allereerst dacht ik “lekker!”, maar de tweede gedachte was “ah, prima achtergrond om mijn bandje tegen te fotograferen”. Eerst nog vriendlief afgehouden van aardbeien snoepen, want de sleutelhangertjes moesten in elkaar genaaid worden.

Vanochtend alles afgemaakt en de foto’s op Facebook gezet in de groep Bandweven en de Engelse groep “Inkle Weaving“. De reacties waren overweldigend! “Wat leuk”, “wat lekker” en natuurlijk: “waar heb je dat patroon vandaan?”. Tja, zelf ontworpen. En toen iemand op de Engelse groep heel aardig vroeg “Could you please publish it?”, ging ik overstag. Maar geen patroon zonder blogje, dus hierbij: het blogje en twee versies van het patroon, Engels en Nederlands!

Veel plezier met de zomerkoninkjes en heb je het bandje gemaakt? Dan vind ik het leuk om een fotootje te zien op Facebook of Instagram met #bandweefblog.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *