Zwart-wit + een beetje ?

Het thema van de Landelijke Weefdag van Weefnetwerk in november is dit jaar Zwart-Wit + …. Een tijd terug kregen alle docenten van Weefnetwerk een mailtje met de vraag wie het leuk zou vinden om een workshop binnen dit thema te verzorgen. Tja, dat hoef je mij bijna niet te vragen: natuurlijk vind ik dat leuk! En ook Marion had er zin in, dus we konden uitpakken!

Het opzetten van een workshop vind ik altijd een mooie uitdaging. Je wilt iets aanbieden dat zowel voor beginners als gevorderden interessant is. En in dit geval van een themaworkshop wilde ik ook iets voor kaartwevers en voor bandwevers. Tot slot, om het mezelf moeilijk te maken, wilde ik ook nog een ander verbindend element dan alleen het gebruik van zwart en wit.

Na enig gepuzzel kwam ik uit op Baltic style pickup, drie-kleuren pickup en voor de kaartwevers de Egyptische Diagonalen. Het leuke van deze drie technieken is dat je als basis kunt werken met eenzelfde patroon, maar dat het er compleet anders uit komt te zien. Dus daar was mijn tweede verbindende element 🙂

Gisteren was dan de workshop. Het blijft toch altijd spannend of dat wat jij hebt bedacht goed uit de verf gaat komen. Valt de uitleg te snappen, past het in de tijd of was ik te ambitieus, hebben de deelnemers er plezier in of hebben ze de neiging de loom in de hoek te gooien? En…. hebben ze genoeg geleerd om thuis verder te kunnen?

Marion en ik denken dat het gelukt is; de deelnemers waren enthousiast en de eerste resultaten verschijnen alweer op Facebook. Het zou zo maar een mooi zwart-wit bandenhoekje kunnen worden op de Weefdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *