Als je maar mooie mensen ontmoet

Net terug van de Weversmarkt en meteen maar even een blogje. De dag begon uitermate hectisch. Gisteren alles ingepakt, zodat ik vanochtend maar een half uurtje nodig had om de deur uit te komen; de trein van 6.38 is al vroeg genoeg. Tja, dat halve uurtje (wat 25 minuten werd) was toch wat krap en uiteindelijk zat ik zonder boek, zonder contant geld en zonder ontbijt in de trein. Maar dat alles kon opgelost worden op Amsterdam Centraal.

Nou ja, ook dat ging niet helemaal soepel. Bij de Yoghurt Barn vergat ik na gehannes met servet, lepeltje, koffer, rugzak en OV-chipkaart…..: mijn yoghurt! Dus ik werd teruggeroepen “Mevrouw!!”. Ik weer weg, nu wel met mijn yoghurt, en opnieuw was het “Mevrouw!!!” Had ik mijn OV-chipkaart laten vallen…. “U heeft het hoofd er niet helemaal bij hè? Geeft niet hoor, zolang je maar mooie mensen ontmoet, is alles goed.” En zo begon ik dus deel twee van de treinreis.

Dat deel twee duurde maar kort: om precies te zijn tot aan de spoorbrug vlak na Zaandam. Stroomstoring….. kon er ook nog wel bij. Na 20 minuten stilstaan werden we gedropt op station Zaandam. Toen besloot ik maar een taxi te nemen, want ik moest wel nog een beetje op tijd bij de kraam van de Dutch Braiders te zijn om in te richten. Na doodsangsten te hebben uitgestaan met een taxichauffeur die meer op zijn iPhone keek dan op de snelweg en het tellertje met het ritbedrag negerend, stond ik uiteindelijk (opgelucht en platzak) om 9.00 uur in Hoorn.

Daar begon een heerlijke dag. De kraam zag er erg goed uit met Ply split branding, Kumihimo en Band- en Kaartweven en trok de aandacht. Ondanks alle regen die er viel, hadden we het constant druk met uitleggen, demonstreren, bijpraten met alle weefkennissen en nieuwe contacten opdoen. Daarnaast hadden we allemaal een ruime pauze, zodat we ook zelf lekker konden rondstruinen, in konden slaan en konden opwarmen met warme chocolademelk met slagroom.

Na een soepele terugreis zit ik nu heerlijk terug te blikken op de dag. En bedenk ik dat de mevrouw bij de Yoghurt Barn helemaal gelijk had: als je maar mooie mensen ontmoet, is alles goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *