Tot zover de vaste hand van weven

Dit jaar is er opnieuw een Sample Exchange van het kaartweeftijdschrift TWIST. De opdracht was om een weefsel te maken in één kleur en daarin een patroon te krijgen door te spelen met structuur. Ga er maar aan staan. 

Gelukkig hebben we afgelopen jaar op zomervlechtschool ook een dag aandacht besteed aan structuren, dus het eerste idee was er snel; gewoon draden weglaten met opzetten, zoals in missed hole, maar dan extremer. Uiteindelijk kwam ik uit op de Egyptische diagonalen, waarin ik één van de twee kleuren heb weggelaten en dus maar twee draden per kaart had. En door als inslag te kiezen voor papiergaren, een relatief dikke draad, werd het reliëf in de band versterkt. 

Bij de Sample Exchange is het de bedoeling dat je 10 stukjes van 15 cm weeft. Mijn patroon was daarop precies afgestemd, tenminste…. bij bandje 1. Ik dacht dat ik inmiddels een redelijke vaste hand van weven had, maar dat valt dus vies tegen. Tussen het langste en het kortste stukje zit 1,5 cm verschil (toch knap op 15 cm) en tussen de dikste en de dunste 3 mm. Gelukkig krijgt iedere deelnemer aan de Sample Exchange uiteindelijk maar één stukje, maar ik oefen stug verder. Want eigenlijk is dit toch mijn eer te na….

Verwijzingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *