Meet the masters!

Als kind heb ik nooit echt idolen gehad. Oké, ik ben een tijdje fan geweest van BZN en dan vooral van Carola, maar ik viel nooit in katzwijm voor popsterren of filmsterren of andere types. Dat vond ik eigenlijk maar aanstellerij.

Maar sinds ik weef, heb ik wel een (behoorlijk) aantal weefhelden. Mijn Nederlandse weefhelden heb ik op één na inmiddels allemaal ontmoet en zo af en toe volg ik nog heerlijk les bij hen. Maar met buitenlandse weefhelden wordt dat toch een stukje lastiger; Duitsland gaat nog wel, maar daarna houdt het snel op.

De nieuwe benadering, werkt prima!

Toen Annelies Tijman op Facebook postte dat Louise Ström en Randi Stolz op bezoek zouden komen en zij een dag organiseerde waarop zij een workshop zouden geven, hoefde ik natuurlijk geen moment te twijfelen. Tijd om weer een paar meesters in het vak te ontmoeten. En dat niet alleen; er kwamen nog veel meer cracks. Veertien wevers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland en Nederland en niet de minsten. Dus op naar Terwolde op de vroege zaterdag.

De dag was heerlijk; Louise leerde ons om op een heel andere wijze het weven met één patroondraad te benaderen. We mochten niets tekenen (o help!), maar moesten met paren kaarten aan de slag. Randi gaf een demonstratie bandweven met de weefkam. Verder had iedereen banden meegenomen om te laten zien en tja, toen kwam dat katzwijm toch wel erg dichtbij….

Nu thuis met de loom op schoot en lekker verder. Louise heeft me ook nog een uitdaging meegegeven. Er valt weer genoeg te doen de komende tijd! En natuurlijk dank Annelies, voor deze fantastische dag!

Verwijzingen

Foto’s: Aukje Harwig en Marieke Kranenburg

4 reacties

  1. Ik ben natuurlijk heel erg jaloers en ik baal als een stekker. Ik zou komen maar de uitnodiging is niet gearriveerd in mijn mail, dus ik heb deze dag gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *