De kleurenuitdaging (doe mee!)

Eén van de allerlastigste dingen met bandweven vind ik het uitzoeken van de kleuren. Uren kan ik eraan besteden om daarna toch weer uit te komen in blauwtinten of in roze-paarstinten. Het leuke van workshops geven is dat je ontzettend veel kleurcombinaties langs ziet komen, ook die waaraan jij helemaal niet gedacht hebt. Maar thuisgekomen kan ik het niet reproduceren, omdat het ‘mijn’ kleuren niet zijn en ik toch niet meer helemaal weet hoe het ook alweer zat….

Een nacht doorbrengend in een hotel, keek ik naar de vloerbedekking en dacht dat ik met die kleuren wel wat zou moeten kunnen (tja, het is maar waar je oog op valt…!). Mijn auto stond nog vol met bolletjes, dus ik kon zo aan de slag. Uiteindelijk werd het de band hiernaast, die bij navraag Marion en mijn vader erg mooi vinden en mijn moeder en ik aardig, maar het spreekt niet aan. Hoe doen anderen dat toch, al die kleuren?

Tijd dus voor een kleurenuitdaging! En niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die mee wil doen. Het opzetschema voor een plain weave band met 5 kleuren is hieronder gegeven en is ook als pdf te downloaden, zodat je ‘m kunt printen en in kunt kleuren. De spelregels zijn:

  • Kies 5 kleuren 
  • Zet de band op volgens onderstaand patroon; wijk niet af van de kleurennummering
  • Weef de band en maak een foto. Als je inspiratie hebt gehaald uit iets uit je omgeving, probeer dan om dit bij de band op de foto te krijgen.
  • En deel m door te uploaden in de groep Bandweven op Facebook, als reactie op het blog of door de foto te mailen naar marieke@bandweefblog.nl

Alle foto’s komen in een album op de Facebookgroep en hier op het blog. Kom maar op met die banden, ik laat me graag verrassen!!!


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *