In het weefparadijs

Vorige jaren begon mijn vakantie standaard met de Vlechtzomerschool in Wilhelminaoord. Toen ik vorig jaar daar arriveerde, werd mij als eerste verteld dat het de laatste keer zou zijn. Hmmm…….

Gelukkig waren er van het groepje meer die dit wel heel erg jammer zouden vinden en wilden Marijke en Taetske ook nog wel door. Na wat heen en weer mailen was het geregeld; we waren met z’n allen drie dagen welkom bij Marijke thuis!

Nu zit ik hier dus in het weefparadijs met het oude vertrouwde groepje. Ook al is het een andere locatie, voor mij voelt het weer als thuiskomen. Leren van Marijke en Taetske, maar ook van elkaar want wat Evelien tegenwoordig kan….. Studeren op de banden en tussendoor gezellig bijpraten.

Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken en ik krijg haast. Haast om zoveel mogelijk nieuwe technieken zo goed te begrijpen dat ik thuis eraan door kan werken. Dus nu op naar een combinatie van keperweven en linnenbinding door elkaar; ga er maar aanstaan na twee dagen al aan de slag geweest te zijn. Gelukkig is het volgens Taetske simpel, maar dat zegt ze ongeveer van elke band 😉

Maar of de band nou lukt of niet, ik ben blij dat we toch weer een Vlechtzomerschool hebben ook al is het net wat anders. En als het aan ons ligt, gaan we volgend jaar gewoon weer verder!

Kind in de snoepwinkel
Kleuren kiezen in de haspelkamer
Banden van Marijke van Epen
Studie naar Egyptische diagonalen
Aan de slag!

2 reacties

  1. Ben net begonnen met band weven en wel graag meer leren. Had gehoopt dat de school in Wilhelminaoord er nog zou zijn want zoek iets niet te ver weg. Weet u iets in de regio? En de banden zien er fantastisch uit!
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *