De volledig uit de hand gelopen hobby

Mensen vragen mij wel eens hoe ik tot het bandweven gekomen ben. Het antwoord daarop is dat mijn vriend vond dat ik teveel achter de iPad zat en dat ik een hobby moest gaan zoeken. Hij gaf mij een box “Sokken breien voor beginners” om mij aan die hobby te helpen. Sokken breien werd het niet, maar van het breien ben ik via het haken bij het weven uitgekomen. En zo begon ik met een hobby.

Hoewel ik wel wist dat het ernstig met me gesteld was, had ik vanochtend even een confrontatie met hoe erg de hobby uit de hand gelopen is. Voor de Landelijke Weefdag was ik mijn looms aan het verzamelen en uiteindelijk stonden er 14 bij ons in de hal. Oeps ….. Ik wist dat ik er veel had, maar 14? En op allemaal een stukje band. Wel heel leuk voor de Weefdag, maar misschien moet ik ze ook eens afmaken….

Op de Weefdag trok onze kraam weer veel bekijks. Het blijft zo ontzettend leuk om je liefde voor het weven te delen met andere wevers en bijna-wevers en je te laten inspireren door alles wat anderen hebben gemaakt. Annemieke, Marion en ik zijn bijna de hele dag aan het praten geweest en hebben nauwelijks tijd gehad om zelf rond te lopen of om zelfs maar te lunchen. Gelukkig heb ik genoeg kunnen zien om zelf ook weer met allerlei ideeën thuis te komen; zo weet ik nu wat ik moet gaan weven voor de Totempalen, waren de Totonicapans en de geweldige banden van Nico een bron van inspiratie en van de vraag naar workshops, lezingen en/of een boek schiet ik onmiddellijk in de ontwikkelmodus.

En dan dat garen! Al vier jaar lang loop ik om de kraam van de Rozengang heen met de konen linnen en katoen, maar telkens riep ik mezelf tot de orde: “Je hebt genoeg, het is best duur”. Vandaag had ik mezelf beloofd dat ik ook wat konen mocht kopen. Dus nu zitten er 5 hele mooie kleurtjes in mijn tas, die ik er nog niet uit heb durven halen. Want hoe vertel ik het thuis? Ja, ik heb een hobby, maar die iPad gaf toch een hoop minder rommel 🙂

Foto’s: Marion Verloop en Marieke Kranenburg

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *