Bandweefdag: de vier seizoenen

Op de dag dat astronomisch de herfst is begonnen, vond in heel zomers weer de 4e Band- en Kaartweefdag plaats. Dit keer in Harderwijk, omdat de kerk in Barneveld werd verbouwd, maar we gingen er zeker niet op achteruit! Sterker nog, er leken door de grote spiegel twee keer zoveel deelnemers 🙂

Weken van tevoren heb ik al veel plezier in de voorbereidingen. En dan moet de dag zelf nog komen. Met een start om 13.00 uur en voor de “juffen” aanwezig zijn om 12.30 is lunch altijd een beetje lastig. Mijn eerste traktatie op de Band- en Kaartweefdag is dan ook altijd een tussenstop bij de MacDrive en dat is voor mij de echte start. Bij aankomst is er dan koffie en thee met de rumcake van Marion en dan volgt een hoop gezelligheid, want met 33 deelnemers en 7 juffen was het ook dit jaar weer volle bak.

Arina maakt sneeuwpoppen

De workshops waren weer goed bezet. Geja grinnikte al bij aankomst “23 graden en ik heb gekozen om winterse sneeuwpoppen te maken”. En met 4 krokbragd-ers zijn er ook redelijk wat sneeuwpoppen gemaakt. Aan een andere tafel verschenen echter de eerste tulpen, want twee kaartweefsters gingen zo snel dat ze al aan het laatste, moeilijker patroon van de tulp toekwamen. En dat met al dat gekakel! Aan de andere drie tafels weefden de beginners hun eerste band, werden Keltische knopen gemaakt en leverde de Bedouin techniek abstracte patronen op.

En nu zit ik hier heerlijk na te genieten van de dag. De foto’s vliegen ons om de oren, de enthousiaste reacties op Facebook ook. Wat is het toch leuk om met het groepje, waar ik ooit mee heb leren weven, op zo’n manier samen onze hobby uit te dragen. We zijn er weer in geslaagd om een mooie dag neer te zetten (sprak zijzelf….)!

2 reacties

    • Voor mij de eerste keer dat ik er bij was. Maar wat was het leuk, veel geleerd. Leuk gezelschap en wat een creatieve energie. Bedankt allen voor de leuke leerzame middag😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *