Zeer tevreden met de beentjes omhoog

Vanmiddag was alweer de derde Band- en Kaartweefdag van de Facebookgroepen Bandweven en Kaartweven. Het evenement wordt steeds groter. Het eerste jaar hadden we 20 mensen op een meet & greet, het tweede jaar 30 voor 6 workshops en voor vandaag hadden we al in juni het maximum aantal deelnemers van 40 bereikt voor 7 workshops.

bandweefdag 16Met een enorme berg weefspullen en aanverwanten (wc-rollen, knoopsgatenelastiek, cassettebandjes) in de achterbak vertrok ik rond 11 uur naar Barneveld. Daar aangekomen waren de reizigers uit Slochteren en Weert al aangekomen en konden we gaan opbouwen. Om 13 uur was iedereen gearriveerd en kon het feest beginnen.

Wat mij betreft was het weeffeest weer geslaagd. Het blijft leuk om je passie voor het weven te delen met anderen en om te zien dat elke deelnemer naar huis gaat met het begin van een band in een nieuwe techniek. Daarnaast is het gewoon heel erg gezellig, lekker kletsen over draadjes en elkaars werk bewonderen. En heel grappig om te merken dat wij als juffen steeds beter kunnen improviseren bij te weinig kaartjes (toch nog te weinig geknipt!), gammele inkle looms en omdraaiingen van licht en donker.

Na drie jaar kun je toch wel zeggen dat de Band- en Kaartweefdag een traditie aan het worden is. Zelfs de koster van de kerk rekent er al op: ’tot volgend jaar maar weer dames!’  Zeker weten koster, maar eerst even met de beentjes omhoog achter de tv hangen 🙂

(omslagfoto: banden van Hendrina Holtrigter Foks)

 

Eén reactie

  1. Het was weer heel leerzaam en ook heel gezellig
    Hoop volgend jaar weer van de partij te zijn
    Hartelijk bedankt hoor voor de goede hulp
    Hgr Ieta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *