Ze doet het WAL, ze doet het niet, … ze doet het WAL!

WAL2018 sneak previewAl ruim een jaar speel ik met de gedachte om een WAL te maken, geïnspireerd door verschillende CALs waaraan ik al mee heb gedaan. Voor de niet-kenners: een CAL is een Crochet-ALong project: elke week krijg je een stukje van een patroon en haak je mee (of althans dat probeer je, ik loop altijd achter….). Meestal zit er een Facebookpagina achter, waarop je foto’s kunt posten van je voortgang. Wat ik er altijd erg leuk aan vind, is dat je op een hele leuke manier iets kunt leren en om te zien hoe één patroon tot wel tig uitvoeringen komt door verschil in kleurkeuze van de deelnemers.

Als je kunt CAL-len, dan kun je ook WAL-len dacht ik… Maar hoe maak je nou een interessante Weave-ALong? Eentje die niet te moeilijk is en door beginners goed gedaan kan worden, maar waarbij je wel elke keer iets leert? Ik had werkelijk geen idee. Totdat ik opeens in de kerstvakantie het licht zag: op een relatief simpele streepjes-opzet kun je drie technieken toepassen: pick-up, keperweven en pebbelen. Dat zou toch uit te werken moeten zijn.

De volgende vraag was of er geïnteresseerden waren, dus die vraag is uitgezet op de Facebookgroep Bandweven. De reacties stroomden binnen; het overduidelijke antwoord was “ja”. Intussen wordt er hier flink getekend (en gegumd), geoefend (met wisselend succes), maar krijgt de WAL zo langzamerhand vorm. Dit weekend is het zo ver dat ik het huiswerk voor mijn proefweefsters kan maken en hoop ik van harte dat zij begrijpen wat ik nou weer heb verzonnen. Ondertussen werk ik verder aan de patronen, de teksten, de foto’s en ga ik eens kijken of mijn piepstemmetje geschikt is voor instructiefilmpjes of dat het bij stille foto-tutorials blijft…

En dan op naar 2 maart, want dat wordt de startdatum van de WAL. Ik heb er zin in!

PS: Voor wie vast materiaal wil inslaan…. zie deze link

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *