Wereldberoemd in Kollumerpomp :-)

Als aftrap van de Week van het Weven vond gisteren de Weef-in in Kollumerpomp plaats. In de veronderstelling dat de Weef-in in Leeuwarden was, had ik me enthousiast ingeschreven. Tot er een nieuwsbrief van Patiss kwam “wij hopen jullie te zien in Kollumerpomp!”. Uhhh, Kollumerpomp? Ik had duidelijk niet goed gelezen; ik moest helemaal naar het eind van Nederland (of begin, het is maar hoe je het wilt zien). Vooruit dan maar, dat half uur kan er ook nog wel bij.

actiefoto_kollumerpompMet een UP-je vol inkle looms vertrokken we smoorvroeg uit Baarn om 2.5 uur later in Kollumerpomp aan te komen. De ontvangst was meteen goed. Met schapen-stempel op de hand liepen we zo de leveranciersmarkt “Wol in de hoofdrol” op. Helemaal aan het eind van deze markt stond een grote tent voor de Weef-in. Nadat het evenement was geopend door de Burgemeester van Kollumerland kwam de loop er flink in; veel meer dan ik had verwacht in zo’n uithoek.

Leuk om te merken is hoe ik inmiddels echt in het wereldje gegroeid ben; heerlijk bijgepraat met een aantal leveranciers en andere BW-ers (bekende wevers). En heel veel leuke reacties gekregen. Vaak gehoord was “Oooo, jij bent Marieke!” (zelfs een keer inclusief kniebuiging 🙂 ), maar ook “Geef je workshops?” (ja), “Jij hebt zeker een technische achtergrond!” (ja), “Je legt zo goed uit, kom jij uit een onderwijzersgezin?” (nee), “Jullie waren vast heel creatief thuis” (nou nee, sorry pap en mam).

Ook deed het mijn weefhart goed om te zien dat het band- en kaartweven goed vertegenwoordigd was. Naast mijn tafel stonden ook Annelies Tijman en Het Rode Schaap met banden op de markt en tijdens de Weef-in waren zeker 7 van de 33 wevers band-of kaartwevers.

Kortom, een zeer geslaagde dag met perfecte organisatie en perfect weer. Echt een weef-vakantie-dagje tussendoor!

Verwijzing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *