WAL week 2: Kepergekibbel

Week 1 van de WAL zit erop en heeft al veel mooie resultaten opgeleverd! Leuk om te zien hoe je ideeën werkelijkheid worden, wat iedereen aan kleurcombinaties kiest en het geeft mij ook echt een kick als er iemand schrijft “ik wist niet dat ik dit in me had!”. Dus hoog tijd voor week 2: drie_banden_defkijken wat iedereen nog meer in zich heeft.

Week 2 staat het keperweven centraal. Een techniek waar heel weinig over te vinden is, maar toch niet heel ingewikkeld is en mooie resultaten geeft. Tenminste, dat vond ik…. In de appgroep van mijn proefweefsters ontstond wat (goedmoedig) gekibbel over de keper.

  • “nou, ik vind die ruit nou niet zo mooi.”
  • “hmmm, ik zie mijn inslagdraad.” (dat hoort 🙂 )
  • “ik weet niet waarom, maar ik vind dit veel minder leuk dan pick-up of pebbel.”

En omdat ik het nou eenmaal graag iedereen naar de zin maak, begon ik me serieus af te vragen of keper nou wel zo’n goed idee was.

Totdat Annemieke haar uitvoering van het doorlopende keperpatroon in onze app-groep zette. De stemming sloeg om “he, die is wel heel mooi!” Annuska kwam met het enkele patroon en was daarover zo enthousiast dat ze een eigen variatie tekende.

En toen: postte Lydia een band op de Facebookgroep met als opmerking daarbij “Eerste deze band afgemaakt, dan kan ik nu beginnen aan de WAL!”. De ooh’s, aah’s en likes stroomden binnen, net als de reacties “dit zou ik ook zo graag willen kunnen”.

Nou, dat kan. Het toeval wil dat de band die Lydia postte nou net een keperband is! Op het toppunt van twijfel heeft Lydia mijn idee voor de WAL gered 😉 Dus veel plezier met het keperweven!

lydia rijt
Keperband van Lydia van Rijt

 

Verwijzingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *